Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Belvárosi menümustra Szegeden

Szeged - 410 forintért ehetünk egy fél adag grízes tésztát, pár száz forinttal többért azonban már jól is lakhatunk. Ebédidőben jártuk végig a szegedi belvárost, és megnéztük a menüválasztékot: hol, mit és mennyiért adnak az egyetemistáknak, az irodai dolgozóknak, valamint mindazoknak, akik napközben a belvárosban vannak.
A távolság és az ár befolyásolja, hogy ki hova ül be ebédelni. Körbenéztünk tegnap, hogy Szeged belvárosában hol milyen menüt kínálnak, és mennyiért. Általában 11-től délután 3-ig tart az ebédidő, ekkor megtelnek az olcsóbb menüt adó menzák és éttermek.

Állandó kínálat van a Boci Tejivóban, ahol 410-570 forintért ehetünk például grízes tésztát vagy sajtos pulykamellet. Ezek kis vagy fél adagok – nem csoda, hogy középiskolások és egyetemisták ültek az asztalok mellett.

A SZOTE-menza az 550 forintos menüvel nemcsak az egyik legolcsóbb, de a választék is bő. A daragaluska- vagy gyümölcsleves mellé például görögös csirkemellet körettel, krumplifőzeléket feltéttel, esetleg tejberizst is választhattunk a 12-féle lehetőségből.

!!!!!!!!!!Fesztivál étterem!!!!!!!!!!! Fotó: Segesvári Csaba
Menü a Fesztivál étteremben.
Fotó: Segesvári Csaba

550 forintba került a menü a Fesztivál étteremben is. A fahéjas almaleves mellé három lehetőség közül választhattunk. Volt például magyaros csibemáj petrezselymes krumplival, vagy rizsfelfújt. Itt és az előző helyen is zömmel egyetemisták ebédeltek.

Szintén háromféle menüt találtunk a Gödör étteremben és az Aranybors Ételbárban. Az előbbiben 650-ért például tarhonyalevest adtak zöldséges puffanccsal és párolt rizzsel, vagy erdei marhatokánnyal és galuskával. Az Aranyborsban egy százassal drágább volt a menü: vörös lencseleves sajtos-tejfölös tésztával, almaleves hentestokánnyal vagy karfiolleves paprikás krumplival – ez volt a tegnapi kínálat. A vendégek között mindkét helyen kevesebb volt az egyetemista.

Galéria kép

Az igazi különlegességeket is kínáló Híd Cafe legolcsóbb menüje a 770 forintos tejfölös krumplileves volt tepsis hurkával és hagymás, kemencés burgonyával. A négyféle lehetőség között a vega menü 870, a C és D menü pedig egyenként 970-be került. A vendégkör megváltozott: öltönyös irodai dolgozók ebédeltek az étteremben, ahogyan a 90 C vendéglőben is. Itt 790 forint a menü: marhahúsleves juhtúróval töltött pulykamellel és rizibizivel, vagy zöldborsófőzelékkel és virslivel.

Olcsó, és közel van

– Közel van az egyetemhez, és olcsó. De nem eszem mindennap menzán, csak ha tudom, hogy van rá pénzem – magyarázta Horváth Edina egyetemista a Dóm téren. Neki és barátnőinek is az számít, hogy minél olcsóbban ebédeljenek. Az, hogy mit esznek, másodlagos, de ha nem finom az étel, vagy koszos a hely, ők sem járnak oda enni.

Olvasóink írták

  • 15. sbatka 2009. március 18. 11:47
    „A Szent István étterem menüjét próbáltátok már?
    Nagyon jó, csak sokan nem ismerik, mivel egy kicsit kiesik a szórásból és nem tudják, hogy menüjük is van.”
  • 14. IVY 2009. március 18. 08:09
    „4.
    És akkor most hová sz@rj@k?”
  • 13. persona 2009. március 18. 07:49
    „Kivételesen egyetértek veled! főleg mióta fogyózom. Többre becsülöm az otthoni melegszendvicset egy bögre kakaóval, mint akármelyik sarki kifőzdét:)
    Kivéve a Holdfény étterem, ahol még soha nem csalódtam a menüben. Finom, nagy adagokat adnak reális áron. A Tündérkonyhán ettem már rántotthúsnak álcázott cipőtalpat, azóta sem voltam ott. A Fesztivál és a Szote konyha kritikán aluli. A Híd café nem olcsó, ahhoz képest, hogy jól főznek, csak kicsi az adag.”
  • 12. sevenof9 2009. március 17. 22:50
    „vacsora megfoz,maradek masnap ebedre megmelegit. moslekkonyhakat nem gazdagit...vagy bereggeliz jofajta kolbasszal,sonkaval es kibirja otthoni vacsoraig.”
  • 11. flexsnake 2009. március 17. 20:46
    „http://www.ettrend.hu/
    Én meg innen rendelem és nem kell érte szaladgálni :D”
  • 10. flexsnake 2009. március 17. 20:44
    „hobigyonak meg a tündérnek ugyanaz a tulaja a kaja akkor volt jó mikor újonnan nyílt és vendéget akart fogni :D
    Olcsó is volt jó is volt most nem túl jó nem túl olcsó de erős középmezőny.
    2-3ezresért már normális tálat adnak minden étteremben, persze az meg nem az alsó osztály étkezdéje :D”
  • 9. nagypappa 2009. március 17. 19:18
    „Hóbiárt és a Tündérkonyha egy tulaj kezében van.
    A Tündérkonyha nyilván az magas üzemeltetési költségek miatt lehet drágább

    Sok jót hallottam a Stafétáról is. Dicsérik az adagok nagyságát.

    A Szilánk és a Megyeháza konyhát is egy tulajdonos üzemelteti.

    Mondhatom, méltán sikeresek.”
  • 8. GAgyi 2009. március 17. 18:05
    „Staféta Bem utcában, a menü, egész jó, ha nem ízlik, van más is (most ez van közel, ide járok) .
    Taverna, remek a menü, étlap már drága.
    Szeged étterem, menü jó, de csak egy van.
    Rizibizit, Boszorkányt, Port Royal-t kerülöm, de a 90C és Aranyborsot is. Megjártam már náluk.
    Megyeházán is jó a kaja.
    Szilánk kajáldája sem rossz.
    A volt Birkában is (aránylag)jó volt, most gőzöm sincs.
    Holdfény régen remek volt. Ki tud róla?

    Igazi, ízletes menüket vidéken szoktam legjobbakat enni.
    Kiskunmajsa Vasút étterem, Bócsa mittudoménmilyen étterem és a csúcs Nagykőrösön valami húsüzem kajáldája a legkiválóbbak.”
  • 7. redboat 2009. március 17. 17:44
    „Egy időben rendszeresen fotóztam a szegedi kajákat:
    http://azvagyamitmegeszel.blog.hu/”
  • 6. Kiti 2009. március 17. 17:35
    „Legolcsóbb a Hóbiárt ár/mennyiség arányában.
    A utána ahova jártam az Irinyi bisztró itt rendes ételek csak hát keveset adnak azért a pénzért,
    majd Diáktanya rendes mennyiség kicsitt többért.”
  • 5. Yucca 2009. március 17. 17:27
    „Szerintem a Rizibizi is jó kis kajálda, ott azt hiszem, 650 a menü, szinte mindent lehet kérni mindennel, akár fél adagokat is, -- nagyon rugalmasak!
    A 90 C-t én is szeretem, bár drágább a menü, de jó nagy adagokat adnak és hangulatos kis hely, extra udvarias kiszolgálással és szuper tiszta, igényes mosdóval!”
  • 4. trixi11 2009. március 17. 17:18
    „A tündér konyha...:DDD Azóta nem voltam ott, mióta a hagymás rostélyosom tetején szembe nézett velem egy sült csótány! Igaz akkor még boszorkány konyha volt a neve!
    IVY
    Vigyázz, mert mostanság Én is szoktam járni a Hóbiártba!:)))”
  • 3. Logaritmus 2009. március 17. 16:50
    „Tündér-konyha: az a baj vele, hogy ha rendesen jól akarok lakni, akkor min. 1000-1200-őt hagyok ott, üdítővel persze. Az meg nem jó. Annyiért a Dóm hotelben zsírszag nélkül is ehetek menüt, szép környezetben. Azt hallottátok, hogy a Tündér-konyha felett kávézó óriási diszkó is lesz? Mikor nyit? És ki fog oda járni?”
  • 2. imna 2009. március 17. 16:29
    „A Tündér-konyhában nem jártatok, pedig ott van a Híd Café mellett?!”
  • 1. IVY 2009. március 17. 16:19
    „Hóbiárt egyértelműen a nyerő!!!! :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexről és könyvekről füllentünk a randevún

Szeged - Műveltebbnek próbálunk látszani, mert igyekszünk jó benyomást kelteni– erre jutott… Tovább olvasom