Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Biomassza-erőmű: indul az aláírásgyűjtés

Biomassza-erőmű: indul az aláírásgyűjtés

Szeged - Letelt a biomassza-erőmű ellen indított népi kezdeményezés kihirdetésétől számított két hét, amikor kifogást lehetett tenni.
Kifogás nem érkezett, elindul az aláírásgyűjtés - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő.

Delmagyar.hu - 2013.05.16. 10:31
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A gyűjtésre 30 nap áll rendelkezésre. Az állandó helyszín a Rókus II-es iskola lesz, ahol hétköznapokon délután fél 4 és fél 7 között, valamint szombaton délelőtt várják az érdeklődőket. A lakótelepeken csütörtök, péntek és szombat délután fél 4 és fél 7 között lehet íveket aláírni a biomassza-erőmű és a termál víz használati meleg víz céljára való hasznosítása ellen. A helyszínek: Csillag tér, Víztorony tér, Csanádi utcai ábécé, Tápai utcai ábécé, Csongrádi sugárúti ábécé, József Attila sugárút végén és a Vértói úti trolivégállomásnál. Aláírni egyszer lehet, és kell hozzá a személy szám, ami a lakcímkártyán megtalálható. Azok, akik segíteni szeretnének az aláírásgyűjtésben, a felsorolt helyszíneken kaphatnak és adhatnak le íveket.

Megírtuk: Ménesi Imre szerint a megmozdulás amiatt szükséges, mert a Fidesz–Jobbik-többség másodszor is megszavazta, hogy az SZKT rókusi telephelyén biomasszaerőmű épüljön. Annak ellenére, hogy az előterjesztő Bohács Zsolt fideszes képviselő nem tudta megvédeni beadványát. Továbbra sincs információ a várható talaj- és a légszennyezésre, szennyvíz-kibocsátásról, zajterhelésről. A Fidesz és a Jobbik figyelmen kívül hagyta a lakosság tiltakozását, a tervekről senkit nem tájékoztattak.

A képviselő kifejtette: nyomást akarnak gyakorolni a jobboldalra, hogy megváltoztassák véleményüket, és fűtéskorszerűsítésre a termálvizet hasznosítsa Szeged. A távfűtéses panelházakban élő nagyjából 60 ezer ember 10 százalékának, vagyis 6 ezer embernek az aláírása szükséges ahhoz, hogy a közgyűlés kötelezően újratárgyalja a biomasszaügyet. Újrókuson, az Északi városrészben, Tarjánban, Felsővároson és az újszegedi Odessza lakótelepen a gyűjtőívek kitöltésére 30 nap áll majd rendelkezésre.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 37 hozzászólás
Moderálásra küldöm 37. info 2013.05.19. 09:26

Egyik oldalon kitiltják a kamionokat a másikon beengedik-vagy majd talicskázzák a sz@rt.-most persze nem számít a környezetszennyezés de ha kirázol egy porrongyot az erkélyen már szabálysértés.
Ettől még az is többet ér ha kinyitják a szénbányákat.Röhejes az egész ügy.......a pénzhajhászásuk szakadatlan, mindegy hogyan de bármi áron. Nesze neked környezetvédelem.

Moderálásra küldöm 36. meska 2013.05.17. 17:17

Drága Horthyszobor!
Házad elé, orrod alá, oda.
Aztán olyan színű zászlót húzol fel rá, amilyet akarsz!

Moderálásra küldöm 35. joy 2013.05.17. 14:36

34!
Sajnos, igazad van.
Én azért aláírom az ívet.
Köll a fenének a zaj, por!

Moderálásra küldöm 34. vélemény 2013.05.17. 12:52

32. joy Semmi köze a kormányzati díjcsökkentéshez ennek a biotúrónak.
Ez csupán helyi lopás lett volna.
- Miért "lett volna"? Lehet, hogy az is lesz.
"6 ezer embernek az aláírása szükséges ahhoz, hogy a közgyűlés kötelezően újratárgyalja a biomasszaügyet."
Mi van, ha az önkormányzatnál újratárgyalják?
Itt 4 milliárdos üzletről van szó. Aki ebből részesül az nem fogja megváltoztatni a véleményét.
Népszavazást kellene kezdeményezni és nem újratárgyalást!

Moderálásra küldöm 33. macs 2013.05.17. 12:42

31. nagyokos,
igazad lehet, ha nem épül meg ez a kazánház, nem fog csökkenni a fűtés ára. Tudod, hogy hány lakást fog ellátni, mert szerintem csak a lakások egy részét. A többit a korábbi technológiával fogják fűteni. Azért gondolom ezt, mert a melegvizet el kell juttatni a lakásokba, és bármennyire is jól szigetelik a vezetéket, a víz hűlni fog.
A tüzelő anyagot, legyen az fanyesedék, fahulladék, energiafű, akármi, valahogy el kell juttatni az a kazánházhoz, ami nem kis forgalmat jelent.
Tokaj környékén éppen a szállítás miatti környezetszennyezés miatt nem épült meg egy erőmű. Ott féltették a szőlőt, itt nem féltjük az embereket?

Moderálásra küldöm 32. joy 2013.05.17. 09:03

31!
Semmi köze a kormányzati díjcsökkentéshez ennek a biotúrónak.
Ez csupán helyi lopás lett volna.
Az általa termelt hő Szeged körzetében létrejövő "biomassza" híján extra szállítási költségekkel jár, többe kerülne, mint a földgáz! Akkor még nem említettem a környezeti por és zajszennyezést, ami a tüzelőanyag szállítással jár!
Azaz annyi még is van köze a 10%-hoz, hogy ellenállás esetén a prolitika diszkrimináló tevékenység miatt kizárják a várost belőle, mint már más esetekben megtörtént.
Orbán úr mindig is utálta Szegedet.
:o(

A geotermikus energia hasznosítására lenne szükség, de épeszű, és nem sógoros kivitelezésben!

Moderálásra küldöm 31. nagyokos 2013.05.17. 08:11

Teljesen igazuk van azoknak, akik ellenzik az erőmű építését. Máris elérték, amiért harcolnak, ugyanis nem épül erőmű Rókuson. Az erőmű ugyanis egy olyan létesítmény, ahol villamosenergiát is termelnek. Itt nem terveznek villamosenergiát termelni, csupán arról van szó, hogy lényegében egy fatüzelésű kazánházat akarnak építeni. A biomassza ugyanis nem egy híganfolyó valami, hanem szilárd halmazállapotú fanyesedék, fahulladék, stb.
Hibát követett el a Befektető, hogy nem tartott széleskörű tájékoztatást a beruházás műszaki adatairólt. Igy akik ellenzik, teszik ezt anélkül, hogy tudnák mit elleneznek. Az viszont igaz, ha nem épül meg ez a kazánház, a távűtött lakóházakban - nemcsak az érintett területen, hanem Szeged összes távfűtött létesítményében, köztük az oktatási intézmények is - nem csökken további 10 %-al a fűtési díj.

Moderálásra küldöm 30. kukás 2013.05.17. 06:23

Biomassza erőművet korábban -egyszerre hármat- akartak telepiteni Szeged térségében
Szerencsére a szakemberek véleményét az érintett önkormáényzat(ok) figyelembe vették
Biomassza erőművet általában oda telepitenek ahol olyan biomassza kletkezik amivel nem
tudnak mit csinálni. Tehát "nem vásárolt" alapanyagról van szó.
Mi a biznisz ebben? Az előkészités, tervezés bonyolitás nagy pénzeket hoz azoknak akik
"hajtják" ezt. Ha elkészült tovébbállnak.
Megoldás ha már mindenáron erőmüvet akarnak épiteni: oda kell telepiteni az erőmüvet
ahol a biomassza keletkezik és áramot kell termelni amit könnyen és olcsón lehet "szállitani".

Moderálásra küldöm 29. zsuzsmo 2013.05.17. 05:36

Teljesen mindegy részemről, hogy milyen politikai beállítottságú embertömeg akarja megvalósítani ezt... Magával a fejlesztéssel nem is lenne probléma, főleg ha még mögötte lenne egy teljes körű szakmailag helyes tanulmány.. Amivel a bajom van, ehhez az erőműhöz nap mint nap hordani kell majd az alapanyagot, ami között azért van olyan, ami bűzös. amikor elmegy a környéken egy élőállat szállító autó, vagy egy trágyás kocsi, hát lehet érezni rendesen a szagokat. Az állandó Sándorfalva irányából érkező (reggel 6 és este 6 körüli időpontban) bűzről ne is beszéljünk! Nekem már elég ennyi bűz is! Nem lehetett volna eleve egy olyan területre tenni az egészet, ahol nincs lakosság?
Szóval én nem az erőmű és a Fidesz-Jobbik ellen tiltakozom, hanem a tervezett helyszíne ellen, de azért nagyon.
A panel árak így is leestek, de ha mégis "győz" a 2/3, ezek után valószínűleg nem lehet majd értékesíteni a környékbeli lakásokat...

Moderálásra küldöm 28. vélemény 2013.05.17. 00:07

Makkosházát miért hagyták ki?


37 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...