Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Biztonságos szórakozóhelyek

Szeged - Hatvannégy szórakozóhelyet ellenőrzött tavaly a Csongrád megyei tűzoltóság és a rendőrség a West Balkán-tragédia után. Tizenkét tűzvédelmi bírságot szabtak ki, közel 3 millió forint értékben. Egy szórakozóhelyet bezárattak.
– Tizenkilenc megyei rendezvényből mindössze egy lebonyolítására nem adta meg az engedélyt a tűzoltóság. Az üzemeltető ennek ellenére meghirdette az eseményt – végül a rendvédelmi hatóság szakemberei is megjelentek. Négy szabálytalanságot is találtak a szórakozóhelyen, ezért bezáratták – tudtuk meg Tátrai Jánostól, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

A fővárosi West Balkán nevű szórakozóhelyen három
fiatal lány életét követelő, tavaly január 15-i tragédia után az országgyűlés a zenés-táncos szórakozóhelyeken tartott ellenőrzések szigorításáról döntött. A tavaly márciusban életbe lépett kormányrendelet engedélyhez köti a 300 résztvevőnél nagyobb beltéri, illetve az 1000 látogatónál többet fogadó kültéri rendezvények szervezését.

Katasztrófavédelmi gyakorlat a szegedi JATE Klubban. Fotó: Frank Yvette
Katasztrófavédelmi gyakorlat a szegedi JATE Klubban.
Fotó: Frank Yvette

Tavaly a rendvédelmi hatóságok 64 Csongrád megyei szórakozóhelyen razziáztak. Szegeden 26, Szentesen 6, Csongrádon 7, Makón 5, Hódmezővásárhelyen 20 helyen ellenőriztek. 21 hatósági felhívást adtak ki, 12 tűzvédelmi bírságot szabtak ki, összesen 2 millió 296 ezer forint értékben. Két rendezvényt felfüggesztettek, mert a helyszín nem felelt meg az előírásoknak. Két szórakozóhelyről pedig kiküldtek néhány bulizót, mert a diszkóban többen voltak a megengedettnél. Egy szabálysértési bírságot kezdeményeztek.

A leggyakoribb szabálysértések között szerepelt, hogy az ajtók nem kifelé nyíltak, vagy lejárt a tűzoltókészülékek érvényességi ideje. Csak a dolgozók egy része vett részt tűzvédelmi oktatáson, vagy egyikük sem. Bizonyos helyeken nem volt tűzvédelmi szabályzat és tűzriadóterv. Elmaradt az elektromos hálózat és a villámhárítók felülvizsgálata is.

Olvasóink írták

  • 1. Alsóváros 2012. január 24. 08:27
    „Fekete Fila táska.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogászok: megéri önköltségen itthon maradni

Állami támogatással a fővárosban, vagy fizetős jogászképzésen Szegeden? – kiszámoltuk, hogyan jár jobban egy szegedi diák. Tovább olvasom