Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Bő lére eresztett aranyszőrű bárány

Szeged - Sándor János rendezésében tegnap mutatták be a kisszínházban Jékely Zoltán zenés mesejátékát, Az aranyszőrű bárányt. A kissé elnyújtott darab legkedveltebb jelenetei Járai Máténak és Márkus Melindának köszönhetők.
A szegedi kisszínházban tegnap bemutatott mesejáték, Az aranyszőrű bárány túlságosan hosszú. Sok benne a dalocska, a sztorit előre nem vivő, bár kedves epizód. Szünettel együtt két óra, ami a gyerekeknek megterhelő – és az volt nekem is. Jékely Zoltán verses darabja az ismerős történetre, az igazmondó juhász sztorijára épül, de ezúttal a szerelem hangsúlyosabb, vagy legalább olyan fontos, mint a királyhoz való hűség.

A juhász (Poroszlay Kristóf) megbízható is persze, állhatatossága országos hírű, de azért főleg szerelmes. Nincs nehéz dolga, Kunigunda királylány (Csorba Kata) szeretne már férjhez menni, flörtöl kicsit Baraboly vitézzel is, pedig nem könnyű meglátni benne a daliát, szegény Szívós László vitézi ruhája egy bélelt pizsamára hasonlít. Kár, mert a többi jelmez rendben van, különösen Fúrtagyi (Galkó Bence) színpompás öltözete tetszett; díszlet és jelmez: Molnár Zsuzsa.

És boldogan éltek: Csorba Kata és Poroszlay Kristóf. A háttérben Flórián Antal és Járai Máté. Fotó: Frank Yvette
És boldogan éltek: Csorba Kata és Poroszlay Kristóf. A háttérben Flórián Antal és Járai Máté.
Fotó: Frank Yvette

A gyerekközönség nevetését véve mércének, a célcsoport kedvenc jelenetei azok voltak, amelyekben Kölönte (Járai Máté) és Csuporka (Márkus Melinda) ügyetlenkedtek, hogy megállítsák Kunigundát és Burkus királyt. Flórián Antal a kapzsi uralkodót megjelenésében remekül hozta, de a hangját időnként alig lehetett hallani, nem mindig értettem, mit mondott.

A rendező, Sándor János a produkciót igazi családi színjátékként akár felnőttek számára is ajánlja. Nem tudom, felnőttek számára mi lehet a vonzó a produkcióban. A gyerekeknek maga a műfaj az érdekes, a megunhatatlan Mátyás-történet és a szereplők: a szomszéd király, aki pórul jár, a szép királylány, a furfangos bolond. Körülbelül olyan lehet mindez egy 7 évesnek, mint apukájának az, hogy vasárnap délután kikölcsönzi a Halálos fegyvert a videotékából. Újra nem számít, de legalább eltölti az időt.

Olvasóink írták

 • 5. karolyfa 2009. november 25. 08:55
  „Tisztelt Olvasók! Én sem szerepelek a darabban, viszont láttam! Egyet értek abban, hogy ez egy minősíthetetlen cikk, kritikának még véletlenül sem nevezeném; s legnagyobb reményem az, hogy Gonda Zsuzsanna soha többet nem megy színházba, nem ír egyetlen darabról sem zagyvaságokat... Szerintem mindenki jobban járna, ha vasárnap délután kikölcsönözné a "Halálos fegyver"-t a videótékából...”
 • 4. hb 2009. november 22. 14:33
  „kiss emilia ha rendelkeznél egy hangyányi szövegértelmezési képességgel, látnád hogy én nem a darabot, hanem a róla szóló írományt szidtam...”
 • 3. SzitaKötő 2009. november 22. 08:06
  „én se ideges nem vagyok, se nem szerepelek a darabban, de egyetértek hb-vel: ez botrányos. ki hitette el azt gonda zsuzsikával, hogy ő kritikus???? a délmagyar miért asszisztál ehhez vajon???? 2 lehetőség van: a hölgyike nagyon jól fekszik valakinél, vagy pedig már nem dolgoznak szerkesztők a lapnál, mert ha csak 1 valódi szerkesztő lenne, akkor a mínuszos híreken túl mást nem adnának a kezébe, színházat egészen biztosan nem. nehéz nyelv a magyar, de ha valaki azért kapja a fizetését, hogy írjon, akkor talán érdemes lenne megtanulni. még mielőtt elkezd írni, úgy értem.”
 • 2. KissEmília 2009. november 21. 12:07
  „mi van, hb, ideges vagy? talán szerepelsz a darabban? :)”
 • 1. hb 2009. november 20. 23:02
  „ez egy kritika? ez egy nagy szar... ez még cikknek is ócska! ki a franc írta ezt? egy általános iskolás gyerek különb fogalmazást produkál! tök összefüggéstelenül követik egymást a mondatok, semmi koherencia...
  ócska, és méltán hű a délmagyarhoz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Operafesztivál tanulságokkal

Szeged - Jóval több volt a néző az idei szegedi operafesztiválon, mint a tavalyin, a produkciók is… Tovább olvasom