Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Bombázásban megsérült szír kisfiút keresnek - megrázó fotó

Az aleppói bombázásokban megsérült család vasárnap kelt át a görög-macedón határon. Azóta újságírók, EP képviselők és civil szervezetek is keresik őket.

A fél világ keresi az szíriai, aleppói bombázásokban megsérült négyéves kisfiút. A gyermek fotóját a macedóniai jogvédő szervezet, a Legis osztotta meg csütörtök délután. Azt írták, a traumát szenvedett család augusztus 2-án, vasárnap kelt át a görög-macedón határon. A család egy szót sem szólt senkihez, de a Hamburger Morgenpost című népet napilapban róluk megjelent cikk óta újságírók és EP képviselők, civil szervezetek ajánlották fel segítségüket.

A jogvédők azt írták, ha a családdal bárki találkozik Szerbiában vagy Magyarországon, értesítse őket, mert egy német szervezet azonnal segítséget nyújtana nekik és Németországba szállítaná őket.

A Legis jogvédő szervezet megosztása szerint a megégett, súlyosan sérült négyéves fiú az egész unió migrációs politikáját megváltoztathatja. Egyesek szerint a fotó már most annyira ikonikus, mint a Vietnamban a napalm bombázások elől sírva futó vietnámi kislány fényképe.

A kisfiú történetét azóta az Aljazeera hírügynökség is megírta.

Megkérdeztük a szegedi vasútállomáson dolgozó önkénteseket, de még eddig nem találkoztak a családdal.

A táskában ülő kisfiúról készült képet itt találja>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkosszolgálati módszerekkel buktatták le a korrupt közszolgákat

150 esetben vesztegettek meg kamionosok kormánytisztviselőket a röszkei határon, akik így 8 euró helyett 5-ért kapták a Magyarországra belépéshez szükséges dokumentumokat. Tovább olvasom