Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Búcsú Magditól

Szeged - Örök búcsút venni egy kedves kollégától lesújtó, fájó és zavarba ejtő dolog. Csak a csönd van. És a tehetetlen düh. A Délmagyarország Kiadó gyászol, 56 éves korában tüdőrákban elhunyt Bertényi Magdolna.
Magdi nyíltan vállalta a betegségét, dacolt az élettel, a halállal, a mindenséggel. Bátor nő volt. Echte pestiként tíz évvel ezelőtt költözött Szegedre, hogy rákos édesanyját támogassa, és az utolsó pillanatig ápolja. Akkoriban szerződött kontrollerként a céghez, hogy aztán fél évvel ezelőtt – immár kontrollingvezetőként – önszántából hozzon meg egy nehéz döntést: elhagyja a Délmagyarországot, és rokkantnyugdíjaztatását kérje. Mint utóbb kiderült, igaza volt: a daganat elhatalmasodott a tüdejében.

Emlékszem, ahogy már az utolsó időkben dermedten és zihálva állt a nagyáruház lépcsősora előtt, hogy erőt gyűjtsön a felkapaszkodásra, ahogy fanyar humorával hárította a segítséget. Aki nem akarta, az is hallotta egyre hosszabbá és fájdalmassabbá váló köhögését. Egy-egy ilyen roham után percekig csend telepedett az irodaházra... Mindenki szerette egyéniségét, széles látókörét, műveltségét, nyitottságát. Azt, hogy mindenkivel tudott és akart beszélgetni. Cigizés közben is...

Szinte csak az utolsó pillanatban derült ki, milyen nagy a baj. Döbbenten állunk a megmásíthatatlan tény előtt. Magdika, nyugodjál békében!


Olvasóink írták

 • 4. török 2009. február 06. 21:38
  „Kegyetlen az élet? Pff. Sokkal jobb dolga lehet, mint nekünk. Nem neki rossz, hanem a gyászolóknak, hogy hiányzik. Nekik részvétem.”
 • 3. Tivadar 2009. február 06. 21:18
  „Nyugodjon bekeben !”
 • 2. Hmmm... 2009. február 06. 17:23
  „Nagyon szomoru, hogy ebben a korban kellet eltavoznia.Nyugodjek bekeben. Oszinte reszvetem a gyaszoloknak.”
 • 1. babuka82 2009. február 06. 16:23
  „Őszinte részvétem!Megint kegyetlen volt az élet...
  Nyugodjon békében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Röszke: motorvonat ütközött egy autóval

Röszke - A delmagyar.hu információi szerint Röszke bejáratánál, a Dugonyi úti vasúti átjárónál… Tovább olvasom