Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Bűnismétléstől tartanak, előzetesben a forráskúti gyilkos

Megfojtotta gyermekkori barátja a 22 éves Vivient Forráskúton. Az egy évvel fiatalabb férfi beismerte tettét. Hétfőn előzetes letartóztatásba került.
Hétfőn kora délután elrendelték a gyilkossággal gyanúsított B. László előzetes letartóztatását. Szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt rendelték el az előzetest. A fiatalember korábban garázdaság miatt már volt büntetve. Jelenleg is van ellene eljárás, vagyon elleni bűncselekmény miatt.

Korábban írtuk:

A 21 éves forráskúti B. Lászlót gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy pénteken megölte B. Vivient. A 22 éves nő családja péntek délután jelentette be Vivien eltűnését. A szegedi nyomozók hamar eljutottak a forráskúti Fő utca 28. szám alatti házhoz, amelynek melléképületében elrejtve szombat délelőtt megtalálták a fiatal nő holttestét. A helyszíni szemle megállapította, hogy emberölés történt, és mivel a házban lakó B. László ellentmondásokba keveredett, azonnal a rendőrségre szállították kihallgatni.

Búcsúzik a kedves

Vivien jelenlegi barátja a Facebookon szívbemarkoló üzenetben búcsúzott meggyilkolt kedvesétől. A fiatalember ezt írta: „Kedves Szerelmem... Köszönöm mindazt, amit adtál nekem, csodálatos lány és anya voltál. Megtanítottál igazán szeretni, és apró-cseprő bimbónkból egy igaz szerelem nyílt. Van az úgy, hogy csak mérhetetlenül megakozmikus szupercsillagrobbanásként szeretsz valakit Én téged nem így szeretlek Ennél jobban, Hercegnőm. Nyugodj békében!" 

A ház melléképületében még szombat délután is tartott a helyszínelés, az ingatlant mindkét oldalról rendőrségi szalaggal zárták le.

– Rettenetes, ami történt. Csak néhány éve lakom itt, de azt tudom, hogy Vivien és Laci gyermekkori jó barátok voltak. Nem tudom, miért és hogyan végzett a lánnyal. Viviennek van egy kétéves kisfia, akinek nem Laci az apja, nem is jártak együtt, így a szerelmi szál szerintem kizárható az ügyben. Nem sokat beszéltem Lacival és a családjával, de a fiút teljesen normális embernek ismertem meg – mesélte egy szemben lakó fiatalember. A tragédia az egész települést megdöbbentette.

Vivienről azt mondták, hogy kedves, nyitott nő volt. Részt vett a forráskúti eseményeken, a szüreten, borkirálynőjelölt is volt. Laci az anyjával és nevelőapjával élt egy házban, a szülőkről senki nem tudott semmi rosszat mondani. Vivien családja szintén a Fő utcán lakik, a posta mellett. Házuk kerítését éppen egy fiatalember csukta be, aki a család közeli barátjának mondta magát.

Gyerekkori barátját gyanúsítják a 22 éves Vivien meggyilkolásával. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– A szülei és a két testvére Szegeden van. Vivien péntek délelőtt ment el otthonról, azt mondta, Lacihoz tart, mert beszélni akar vele. Ekkor láttuk utoljára. Délután már rosszat sejtettünk, elérhetetlen volt, ezért elkezdtük keresni. Az ismerőseim voltak Lacinál is, de ő azt mondta, nem tudja, hol van Vivien. Ezután szóltunk a rendőröknek, akik szombat délelőtt elvitték Lacit. Szerencséje volt, hogy nem találkoztunk akkor össze – mondta megtörten a fiatalember. Ő is megerősítette, amit a többi falubeli mondott: a két fiatal kisgyermek kora óta ismerte egymást, Vivien sokszor járt át Lacihoz, és Laci is Vivienékhez, de az utóbbi időben kevesebbet találkoztak.

– Azt mindenki tudta, hogy Laci drogozik. Nem tudom, mi történt, de az biztos, hogy Vivient valamikor péntek délelőtt és kora délután gyilkolhatta meg – mondta a férfi.

Vizsgálják, hogy volt-e szexuális erőszak

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A 21 éves férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az áldozaton több olyan külsérelmi nyomot találtak, ami a nő halálához vezethetett, de erről bővebben a rendőrség csak a boncolás elvégzése után tud nyilatkozni. Lapunk információi szerint Vivient megfojtották. A rendőrség azt is vizsgálja, történt-e szexuális erő-
szak. Az elvégzett gyorsteszt B. Lászlónál nem mutatott ki kábítószer-fogyasztást. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a férfit kihallgatása után őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadidős sikersportágak Csongrád megyében

A nicosiai lábtenisz-világbajnokságon öt Csongrád megyei válogatott játékos is érmet szerzett. Street workoutban sorra nyerjük a ob-t. Csocsóban pedig női világbajnokunk van. Tovább olvasom