Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Buszért lobbizott Hüvös László

Szeged - Az új 2-es villamosvonal miatt megszűnik ugyan a 83-as busz, de megy helyette Alsóvárosra szombattól a meghosszabbított 20-as és a 13A is.
Az áprilistól tervezett buszjárat-módosításokról nem határozott pénteken a szegedi közgyűlés. Március 3-án, szombat hajnaltól azonban több forgalmas busz- és trolivonalat érintő változás lép életbe. Megírtuk: ezeket a város a 2-es villamosvonal beindítása miatt vezeti be. A közgyűlés decemberben megszavazta, ezt a pénteki ülés nem érintette.

Szombattól tehát a vértói kiserdőtől a nagyállomásig teljes hosszában közlekedhetünk az új 2-es villamosvonalon. A részben párhuzamosan futó 2-es, 83-as és 83A-s buszvonalak megszűnnek. A 2-es busz újszegedi szakaszát az új 72-es busz szolgálja ki a Mars tér (Mikszáth Kálmán utca) és az Erdélyi tér között. A 20-as busz vonalát meghosszabbítják: a 83-ast váltja Alsóvároson, Petőfitelepről a Vadkerti térig megy. A 8-as troli végállomása Makkosházra, az 5-ösé a Körtöltés utcába, a 9-esé pedig a Vértó végállomásra kerül.

Ezzel a buszos–trolis csomaggal kapcsolatban a pénteki közgyűlés egy döntést hozott: szombattól meghosszabbított útvonalon jár a 13A-s busz. A Mars teret Móravárossal összekötő járat kizárólag szombati napokon 5 és 12, valamint 14 és 19 óra között elmegy Alsóvárosig. A Mars tértől a Móravárosi Bevásárlóközpont megállóig az eddig megszokott vonalon halad a busz, onnan egy kört tesz a Vadkerti tér, Szabadság tér, Csonka utca, Szabad sajtó utca, Személyi pályaudvar, Szent Ferenc utca, Rákóczi utca, Szabadkai út, Móravárosi Bevásárlóközpont megálló érintésével. Hüvös László (Fidesz) humán közszolgáltatási tanácsnok – aki egyben Alsóváros önkormányzati képviselője is – lobbizott a változtatásért. Javaslatát azzal indokolta, hogy ugyan a megszűnő 83-as busz helyett lesz meghosszabbított 20-as a Vadkerti térig, az alsóvárosiak számára közvetlenül nem lenne elérhető a Mars tér. A meghosszabbított 13A másik előnye, hogy az alsóvárosiak bonyolult átszállás nélkül elérhetik vele a Napfény Park bevásárlóközpontot, a Szabadkai úti Aldi és Lidl Áruházat, de még a nagykörúti Árkádot is. Az útvonal-módosítás költségéről azt mondta a képviselő: míg a 83-as megszüntetésével és a 20-as meghosszabbításával az önkormányzat 24 millió forintot spórol, a 13A szombati meghosszabbítása évi 2,7 millióba kerül.

Olvasóink írták

  • 1. nagygizella@szilleri.hu 2012. február 28. 07:11
    „Kamarás György ötletét fejlesztette tovább. Kamarás a 83-ast hosszabbította volna meg, s tartotta volna meg. Hűvös azt hiszi, feltalálta a ...... Így akarja betömni azok száját, akik a hétvégi 21-es, 11-es rövidítés ellen voltak. Hűvös és Pocsai Blanka a képviselői keretükből finanszírozhatták volna a 83-as, 2-es továbbélését. Nyáron a tompaszigeti kiskerteknél lehetett pályázni útfelújításra, az anyagot az önkormányzat állta. Több millió forintot költöttek erre a tevékenységre, viszont az eredmény elég silány lett. A törmelék leöntése után nem kapott olyan anyagot, amely odaragasztotta volna a meglévő úthoz. Alig tapasztalható, hogy bármi is történt. Hűvöst is megilleti az át (elszálló)jegy!!!!! Ő is menjen fogócskázni az általa felújíttatott játszóterekre. A keretéből arra futotta, de a buszlobbyt nem jól teljesítette.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromból semmi: megint elkapták az afgánt a határon

Másfél hónap alatt már harmadjára próbálkozott illegálisan a schengeni övezetbe jutni egy afgán fiatalember. Tovább olvasom