Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Csak tíz vendéglő vállalta a torkoskodást

Csongrád megye - Évről évre kevesebb Csongrád megyei étterem tart torkos csütörtököt, idén mindössze tíz vendéglő nevezett be az e heti féláras eszem-iszomba. Ma van az utolsó napja annak, hogy az éttermek még regisztrálhatják magukat csütörtökre.
Alkoholra nincs 50 százalék

Változtattak a torkos csütörtök gasztronómiai akció korábbi szabályain is, az éttermeknek nem kell 50 százalékos kedvezményt adni az alkoholos italokra, csak az üdítőkre, ásványvízre.
– A tulajdonos döntött úgy, hogy idén kimaradunk a torkos csütörtökből – mondta Kőházi József, a szegedi Kastélykert étterem üzletvezetője.

– Hétköznaponként a menüs étkezés a sláger: nagyon kedvező áron lehet nálunk ebédelni, erre fektetjük a hangsúlyt. A tavalyi tapasztalataink pozitívak, telt házzal ment le az esemény, ami nyilván nem a nyereségről, hanem a reklámról szólt. Másokat is kerestünk a tavalyi szereplők közül azzal a kérdéssel, miért nem vállalják be a „nagy zabálást": ketten átalakításra hivatkoztak.

Az állandó szereplők azonban kitartanak a torkos csütörtök mellett, igaz, egyre kevesebben vannak. – A kezdetektől rendezünk torkos csütörtököket. Van egy összeszokott csapat, vendégkör, amelyiknek ezzel kedveskedünk – magyarázta Ropoli László, a szegedi Potyka étterem tulajdonosa.

– Az este hasznot nem hoz, a rendezvény csak egy gesztus, amivel a kapcsolati tőkénket erősítjük. Szabó László, a Sziki Vigadó tulajdonosa a Halácsi Kúriából helyezte át a hagyományos torkoskodást Kiskundorozsmára. Az étterem a téli szezonban csak hétvégeken tart nyitva, most ők is a törzsvendégek kedvéért rendeznek féláras vacsoraestet, csütörtök után még pénteken is. Új szereplő a piacon a tavaly megnyílt algyői Levendula Hotel étterme. Kovács Andor étteremvezető szerint szeretnék, ha jobban megismernék őket.
 

A megyéből mindössze tízen jelentkeztek a torkoscsutortok.itthon.hu honlap szerint: Szegedről a Potyka étterem, a Novotel étterme, a Sziki Vigadó, a Rio Bistro, a Stüszi Vadász étterem, a Sörfaló Söröző és Lángosozó, a megyéből az algyői Levendula Hotel, a vásárhelyi Oliva Gyros és Salátabár, a Don Pedro Pizzéria és Étterem, valamint a szentesi Pano Sport Pub.

Egy évvel ezelőtt még 16 Csongrád megyei étterem neve szerepelt a torkos csütörtökhöz csatlakozó éttermek listáján, 11 volt közülük szegedi. A 2015-ös torkos éttermek listáját még egyszer közétesszük: Halácsi Kúria, Mojo, Novotel, Potyka, Pizza E Pasta, Port Royal, Rio Pizza&Grill, Garden, Stüszi Vadász, Pick Söröző és Étterem, Kastélykert, a zsombói Jóbarát, a vásárhelyi Oliva, a szentesi Galéria, a Makói Glorius és a csongrádi Kertvendéglő. Jól látni, hogy már csak az aktív mag maradt meg. Archívumunk szerint 2010-ben még 28 helyen lehetett torkoskodni (Fél áron ehetünk 28 Csongrád megyei étteremben, 2010. február 17.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okos eszközök veszélyei a párválasztásban

A szegedi fiatalok szeretnének családot, többségük nem interneten tervezi megismerni élete szerelmét… Tovább olvasom