Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Csülöknapok az egyik szegedi étteremben

Szeged - Csülök csülök hátán, vagyis nem mindenki szakács, aki fehérben van. Senkit ne tévesszen meg a kép: a látszat ellenére nem állítottak még szobrot Mathias Péter főszakácsnak. Azért állt csülöktől roskadozó mása mellé egy hatalmas sonkával a kezében, hogy könnyebb legyen felfedezni a két szakács közti összes különbséget.
A füstölt-főtt, a tepsiben sütött-pácolt sertés- és borjúcsülköket, valamint az örök kedvenc rántott borjúlábat azonban nemcsak nézni lehet, hanem egész februárban meg is lehet kóstolni a szegedi Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben a harmadik alkalommal megrendezett csülöknapokon. A szokásos házi édességek közül a vargabélest ajánlották mint csülök után való legfinomabb desszertet.

Mindezt jólesik leöblíteni a pincesöprésből előkerült koros és poros borokkal, amelyekből csak egy-két üveget sikerült előásni a hűvös pince legsötétebb sarkaiból.

Miután kiderítettük, melyik szakács az igazi, vallatóra fogtuk: ő mit ajánl a hatalmas csülökválasztékból. Azt felelte mosolyogva, hogy természetesen a tepsiben sütött csülköt jóasszony módra. Hiszen bármilyen nehezek is a magyar konyha ételkülönlegességei, egy jóasszony mindent megbocsát.

E heti feladvány: Mi a különbség a két szakács között? Fotó: Karnok Csaba
E heti feladvány: Mi a különbség a két szakács között?
Fotó: Karnok Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz a megye párja? - Tiszta játékot!

Szeged - A delmagyar.hu megye párja játékát megtisztítottuk a csalásoktól, így töröltük a fiktív e-mail címekről leadott szavazatokat. Mától csak regisztrált látogatóink szavazhatnak a párokra. Tovább olvasom