Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Dekadencia, Bányavakság, Én vagyok te

Szeged - A THEALTER Fesztiválra Oroszországból érkezett társulat, a Mr. Pejo’s Wandering Dolls különleges, látványos produkciójával, a Dekadenciával találkozhatnak ma 18 és holnap 20 órától a járókelők a Klauzál téren.
Székely Csaba nevezetes drámatrilógiájának egyik részét, a korrupció és az idegengyűlölet gondolata köré szerveződő Bányavakságot játssza ma 20 órától a kisszínházban a Szkéné Színház–FÜGE Produkció.

Az előadást Csizmadia Tibor rendezte, a szerepeket Kaszás Gergő, Bozó Andrea, Eke Angéla e. h., Tóth József és Széles László játssza. A polgármester-választás előtt álló falu jelenlegi első embere rendőrt hív a központból, hogy leleplezze a másik polgármesterjelölt korrupt ügyleteit. A megérkező rendőr az országban a többséghez, de a faluban a kisebbséghez tartozik. A „revizor" végül nem csak a konkurencia ügyleteit tárja fel...

Jelenet Raúl
Jelenet Raúl „Nene" Vargas Torres és a Dimitri Színházi Iskola Én vagyok te című produkciójából. Fotó: Thealter

22.30-tól a régi zsinagógában láthatja a közönség a kolumbiai Raúl „Nene" Vargas Torres Én vagyok te című előadását. A cirkuszi és fizikai színházi elemekből, abszurd és szürreális képekből építkező, szöveg nélküli produkció az emberi viselkedést, valamint a hatalommal, a vallással, a szerelemmel, a szenttel és a profánnal való kapcsolatunkat állítja középpontjába. Az előadásban a latin-amerikai történelem általunk is jól ismert fordulatai, élethelyzetei köszönnek vissza, elsődlegesen a diktatórikus berendezkedésű állam és az elnyomott állampolgár viszonyrendszere. A produkciót létrehozó és játszó Raúl „Nene" Vargas Torres előadóművész, akrobata, zsonglőr jelenleg a svájci Dimitri Színházi Iskola színházművészeti mesterszakának végzős hallgatója. Pályafutása során számos cirkuszi és színházi társulattal dolgozott együtt Dél-Amerikában és Európában, folyamatosan képezte magát neves fizikai színházi előadók és cirkuszművészek kurzusain.

A fesztiválon bejelentették: a Színházi Kritikusok Céhe három kategóriában (a legjobb színházi zene, a legjobb színházi előadás és a legjobb független színházi előadás) jelölte a Forte Társulat–Szkéné Színház Agota Kristof regényéből készült A nagy füzet című előadását a Színikritikusok Díjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tikkasztó hőség egész hétvégén

Ha ez tényleg így lesz... Duplájára nő minden nap a hőmérséklet ezen a hétvégén! Tovább olvasom