Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Díjkitűzés a szegedi alsóvárosi besurranások ügyében

Szeged - Nettó 50.000. forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek a rendőrség.
A Szegedi Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy augusztus 11-ére virradó éjszaka történt besurranás ügyében.

A feljelentés szerint ismeretlen tettes az Alsóvárosban lévő Bálvány utca egyik családi házának zárt udvarára mászott be, majd szúnyogháló kivágásával a nyitott ablakon át a lakásba jutott és onnan laptoptáskát, laptopot az ahhoz tartozó kiegészítőkkel, karórát valamint egy darab Yamaha Mint indítókulcsot eltulajdonított. A bűncselekménnyel 217.500,- forint lopási kárt okozott.

A jelen bűnügyön kívül több ügyben is folytat nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság, amely ügyekben szintén Alsóvárosban elkövetett besurranásos lopások miatt tettek a sértettek feljelentéseket.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a feltételezett elkövetőről fantomkép készült
A nyomozás során beszerzett adatok alapján a feltételezett elkövetőről fantomkép készült

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányág vezetője nettó 50.000. forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek, amit a körzet önkormányzati képviselője, Virág András úr ajánlott fel. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető közvetlenül azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Kérjük, hogy a mellékelt fantomképen szereplő személyt felismeri, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hívja a Szegedi Rendőrkapitányság 107-es segélyhívószámát.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2009. szeptember 03. 16:32
  „Hát ez kevesebb mint a segílykém!”
 • 4. zoliteso 2009. szeptember 03. 12:01
  „Ma délután 5-kor lakossági fórum Alsóváros (feledhető) közbiztonságáról az Alsóvárosi Iskolában.”
 • 3. IVY 2009. szeptember 03. 11:11
  „De is helyes feje van.....! :)”
 • 2. KolompárRómeó 2009. szeptember 03. 10:42
  „Aki kezet-labat szilankosra tori ugy, hogy az eletben a vegbelrozsajat sem tudja elerni es soha sehova sajat laban nem tud eljutni, azt - amellett, hogy felmentik a mindenfele buntetesek alol - annyi havi juttatast ajanlanek, amennyibe ennek a joarcu fiatalemberneka bortonbeli ellatasa kerulne.”
 • 1. banderas 2009. szeptember 03. 08:47
  „50.000.- Jól megszaggatták magukat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegcsontokkal született - Vajda Attila is támogatja

A 12 éves, törékeny Mónikán őssejtbeültetéssel segíteni lehetne, ám a kezelés több millió forintba kerül. Tovább olvasom