Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Döntött a munkaügyi bíróság: jogszerűen rúgták ki a szegedi fogorvost, aki a laborban tisztította a pisztolyát

Engedéllyel viselt riasztópisztolyát tisztította a fogorvostudományi kar adjunktusa a kar laborjában Braunitzer Gábor, ezért a rektor feljelentette. Munkaügyi pert indított, első körben vesztett.
Áprilisban írta meg lapunk, hogy TEK-esek teperték földre az egyetemi adjunktust, aki engedéllyel tartott lőfegyverét tisztította a fogorvosi kar laborjában - napokkal az eset után. Braunitzer Gábor ügyében később az ügyészség utasította a rendőrséget, hogy szüntesse meg az eljárást, hiszen nem történt bűncselekmény. Az egyetem azonban elbocsátotta, munkaügyi pert indított. A Blikk információi szerint a pert első fokon elvesztette: a munkaügyi bíróság szerint tette alkalmas volt arra, hogy másokban félelmet keltsen, ezért jogszerű volt a kirúgása.
Ehhez hasonló pisztolyt tisztított az adjunktus. Baj lett belőle.

Braunitzer Gábort a nyomozás megszüntetésének ismeretében meglepte az ítélet.
– Az indoklás úgy szólt, hogy úgy is lehet valami jogellenes, hogy nincs rá tiltó szabály. A bíró szerint a tettem alkalmas volt arra, hogy riadalmat keltsek. A döntésbe nem nyugodtam bele, fellebbezek, és arra is készülök, hogy hamis vád miatt feljelentést teszek, hiszen ma már tudom, hogy valaki hamis dolgokat állított a rendőrségnek a fegyvertisztításról - nyilatkozta a Blikknek.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig nem tudni, mikor nyit ki a sportuszoda, de már kell majd a sátortető

Még mindig nem tudni, mikor nyit ki a sportuszoda, de már kell majd a sátortető
Harmadik hete nem tudni semmit a késésről, jövő hétre ígér információt a beruházó. Láthatóan nőtt a… Tovább olvasom