Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Dráma a pénteki tárgyaláson: másfél hónap múlva folytatódik a migránsper

A deréktól lefelé béna kerekesszékes szírt, a bottal közlekedő öregembert épp a rendőrök mentették ki a kődobálás elől.

– A bíróság a szabadlábra helyezési indítványokat elutasítja – mondta a pénteki migránsper végén Arany János. Miközben a bíró döntését indokolta, tompa puffanásra lett figyelmes a terem: F. Hassan elájult, és a padlóra esett. A hatvanas éveiben járó szír nőt a rendőrök locsolták fel, komolyabb baja nem esett. A felfokozott érzelmi helyzet nem véletlen: a Szegedi Járásbíróság elé állított migránsok második napja vettek részt a maratoni eljáráson. A bíróság meghallgatta a kerekesszékes F. Ghazyt is, és a bottal közlekedő A. Mohamedet is.

A vádlottak után 40 rendőri tanú vallomását is felolvasta a bíróság.  Egyetlen rendőr vallomása különbözött a többitől.

További részletek a szombati Délmagyarországban és a delmagyar.hu-n.
Dráma a pénteki tárgyaláson: másfél hónap múlva folytatódik a migránsper. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA
Korábban

A tegnapi tárgyaláson a tízekből F. Fadhil Khalaf Al Obaidit, M. Muhhamedet, S. Hamedet, A. Kamil Jismet, M. Sheikot, Y. Alkhatibet is meghallgatta a bíró, az eljárás érdekessége, hogy a kerítésmászó határsértőket gyorsított tárgyaláson, egy-két nap alatt elítélik. A 2015 szeptemberi tömegzavargás résztvevői közül többen budapesti, székesfehérvári és szegedi börtönökben várnak lassan hat hónapja, hogy ügyükre pont kerüljön.  A 9 férfiból és egy nőből álló csoport tagjai állítják, a magyar határig mindenhol segítették őket a rendőrök, nem gondolták, hogy a határon nyitva lévő kapunk nem lehet átlépni. (A csütörtöki tárgyalásról bővebben itt olvashat>>)

A tárgyalás ma folytatódik, meghallgatják a kerekesszékben érkező vádlottat is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyert az Erzsébet-programban, de még nem tudni, mit

Nyert az Erzsébet-programban, de még nem tudni, mit
Az Erzsébet-programra pályázni bonyolult volt, és a nyertesek dolga sem egyszerű. Nem konkrét összeget kapnak, hanem lehetőséget. Ebben is segítenek az e-Magyarország-pontok. Tovább olvasom