Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Eddig kérdezett, mostantól válaszol Pálffy István

Szeged - Ízig-vérig magyar hagyományt követett a híradós Pálffy István, amikor politikusnak állt, a szerkesztőségekből régen is egyenes út vezetett az országgyűlésig. A pártállami időkben politikusok akarták szerkeszteni az újságot, Király Zoltán azonban már ismét a média világából érkezett a parlamentbe.
Pálffy István országos vagy megyei listán indul a KDNP jelöltjeként a választásokon. Az eredetileg építész, majd híradós műsorvezető nemrég jelentette be, hogy húsz év után szakít a médiával, és nem sajnálja otthagyni a szakmát. Pálffyt ebből az alkalomból sarokba is szorította a Heti Válasz. Azt válaszolta a kérdésekre, szerinte a haza esélyt kap azzal, hogy adottak lehetnek a Fidesz–KDNP hatékony kormányzásának feltételei. „Kereszténynek mindig is keresztény voltam, demokratának pedig demokrata... Ám az nem elvárás, hogy rögtön karót nyeljek, csak mert a kereszténydemokrata értékrend mellett állok ki: az a közvetlen ember maradok, aki voltam" – vázolta, mit várhat tőle a választó. Érdekes helyzet, ám az ország sorsát közelről figyelő híradósok közül nem ő az első, aki úgy találta, hogy a politika elszámoltatására hivatott újságíró szerepénél érdekesebb a döntéshozóé. 1994-ben A Hét korábbi műsorvezetője, Hajdú János váltott „hatalmi ágat", amikor Csongrád országgyűlési képviselővé választotta az MSZP színeiben, később pedig Liebmann Katalin keltett feltűnést azzal, hogy vezető tisztséget vállalt a Független Kisgazdapártban Torgyán József mellett. Igaz, egyikük sem maradt sokáig az első vonalban.

A kiegyezés után felpezsdült magyar közéletben ez volt az élet rendje. A Szegedi Napló alapító főszerkesztője, Enyedi Lukács például 1884-ben függetlenségi programmal került be az országgyűlésbe, és nem beszélőkéjével, hanem közgazdasági ismereteivel vívott ki magának tekintélyt. Érdemes megemlíteni a makói Eckhardt Tibor nevét, aki szintén szerkesztett újságot, de volt tagja az Ébredő Magyarok Egyesületének is, amelyet ma radikálisnak neveznénk. Később megszelídült, a Független Kisgazdapárt országos elnöke lett, és majdnem átcsábította földijét, Erdei Ferencet a kisgazdákhoz. Horthy Eckhardtot bízta meg azzal 1940-ben, hogy Amerikában kapcsolatokat építsen az antanttal, de sohasem térhetett haza. Itthon aztán inkább az volt jellemző, hogy a politika akarta szerkeszteni az újságot: Erdei, Balogh páter és Révai József személyében lapunknak is volt politikus szerkesztőbizottsága rövid ideig. A világ rendje 1985-ben kezdett helyreállni, amikor egy szegedi televíziós, Király Zoltán országgyűlési képviselő lett, és a rendszerváltás egyik meghatározó szereplőjévé vált.

A helyi közéletben inkább orvosok, ügyvédek, tanárok politizálnak, de újságíró is akad időről időre. – Nem tartom magam politikusnak, inkább a helyi döntéshozatal szereplőjének – húz éles határvonalat kérdésünkre Molnár László, aki 2002-ben az MSZP listájáról, 2006-ban pedig már egyéni körzetből jutott be a makói képviselő-testületbe. Tanár, de 1985-ben már a Csongrád Megyei Hírlapnál, majd a Reggeli Délvilágnál dolgozott, amíg létezett a lap.

Olvasóink írták

 • 7. IVY 2010. április 02. 12:17
  „Pálffy???!!!
  A megtért szélkakas!”
 • 6. szilléri 2010. április 02. 01:38
  „Újhelyi , Bodka ?????????? Az ki ????????”
 • 5. Tapasztalt 2010. április 02. 00:29
  „Lehet, hogy Bohács nyakig sáros a Vertical ingatlanbotrányban ? Kisemberek pénzét nyulták le ügyvédi segitségével? .......a "családok megmentöje"? Gyalázat, ha igaz a csiripek verebelése.

  WWW.hirturmix.hu”
 • 4. Filctoll 2010. április 01. 22:10
  „Pálfy a Jobbikba? Na ne nevettessél már!”
 • 3. abdul66 2010. április 01. 21:32
  „Jókat mond ez az ember, a Jobbikban a helye.Kár volt egy nemlétező párthoz csatlakoznia.”
 • 2. Logaritmus 2010. április 01. 21:29
  „Aki a Jaguárral borult.”
 • 1. Evelyn_26 2010. április 01. 19:10
  „Mondok nagyobb szopást. Magasabb kör lehet érintett.

  ....

  Április elején folytatódik - immáron másodfokon - a Vertical Invest Ingatlanhasznosító Szövetkezet volt vezetőinek büntetőpere. Emlékeztetőül: a 2003. január végén alakult szövetkezet működésének lényege az volt, hogy befektetőket gyűjtött, azzal az ígérettel, hogy pénzüket ingatlanokba fektetik, és a hivatalos banki kamat háromszorosát fizetik vissza számukra.

  Doktor Bohács - nem a tönkretett családok szerepelnek a kampányképén

  A szövetkezet egy luxushotel építése mellett több ingatlanbefektetési programot hirdetett meg - pontosabban: azok terveit. Merthogy az ígért projektekből nem valósult meg semmi. A szövetkezet egymilliárd forinttal károsította meg a magyar családokat. Dr. Bohács Zsolt szegedi ügyvéd (jelenleg a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje) állítja: nem volt tudomása a törvénytelenségekről.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 napra bezártak egy szegedi éttermet

Április 1-jén, de nem áprilisi tréfaként jelentek meg a vám- és pénzügyőrség munkatársai a szegedi Taverna étteremben. Tovább olvasom