Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Egy bolond százat csinál Újszegeden

Szeged - Járai Máté főszereppel tér vissza Szegedre, ahol évekig közönségkedvenc volt. A szolnoki színház vendégjátéka fordulatokban gazdag, kacagtató pillanatokat ad, igazi családi kikapcsolódás az újszegedi ligetben.

A Szolnoki Szigligeti Színház vendégjátéka, az Egy bolond százat csinál című előadás érkezik idén az újszegedi liget romantikus hangulatú, igazi családi szórakozásnak is teret adó szabadtéri színpadára. A „zenés bolondságot" pénteken és szombaton láthatják a nézők.

A híres mulatóból, amely a csodás francia Riviérán üzemel, kirúgják Dömötört, a pincért, és barátját, Rudit, a karmestert. A két férfi bosszút esküszik, majd nem sokkal később visszatér. Dömötör Suarez gróf, a híres oroszlánvadász képében, a zenész meg egy ismert halbiológus hasonmásaként. Érkezik két csinos amerikai lány is, akik pedig milliomos csemetéknek adják ki magukat, hogy könnyebben tudjanak férjet fogni. A két férfi és a két lány találkozik, és ezzel a bonyodalmak csak még tovább fokozódnak.

Jelenet az előadásból. Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok
Jelenet az előadásból.
Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

A darabban Jean, a főlakáj szerepében Balázs Pétert láthatják, aki egyben az előadás rendezője is. – Lassan hagyománnyá válik Szolnokon, hogy minden évben műsorra tűzünk egy-egy ilyen stílusú, szórakoztató előadást – mondta az igazgató-rendező. – Ebben a produkcióban az eredeti darab kedves szellemességeit és a helyzetkomikumokból adódó tréfákat egy kissé ironikus perspektívából szerettük volna láttatni – fűzte hozzá.

Szegedixie Gála

Az újszegedi színpad műsorán az évek óta népszerű Szegedixie Gála is megtalálható, ezt július 28-án élvezhetik a nézők. A szokásos két közreműködőn, a Storyville Jazz Banden és a Molnár Dixieland Banden kívül fellép a Jazz Band Ball Orchestra is.

A szereplők között van az egykori kedvelt szegedi színész, Járai Máté is, aki Latabár Kálmán örökébe lépve a történet bonyodalmát okozó kettős szerepben szórakoztatja a közönséget. Különleges kihívás számára a darab, hiszen nem csupán két teljesen különböző karakter bőrébe kell belebújnia, hanem azt is meg kell tudni mutatni, hogy az egyik szerep hogyan játssza a másikat. – A gróf szerepét talán egy picit visszafogottabbnak, kimértebbnek, kevésbé rugalmasnak próbálom meg ábrázolni, míg Dömötör főpincért izgágább, mozgékonyabb, vibrálóbb embernek mutatom – beszélt szerepeiről Járai.

További szerepekben láthatjuk többek között Kertész Marcellát, Dósa Mátyást és Molnár Nikolettet. Az előadás látványvilága Jánoskúti Márta jelmez- és Székely László díszlettervező munkáját dicséri, a koreográfiát Sebestyén Csaba jegyzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lajtos kocsi viszi ki a vizet a szőregi tanyákig

Ideiglenes megoldásként lajtos kocsi szállíthatja ki a vizet annak a harminc embernek Szőreg külterületére, aki múlt hétfőn maradt víz nélkül. Tovább olvasom