Délmagyar logó

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 19°C Még több cikk.

Egy évet kapott a korrupt rendőr

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa bűnösnek mondta ki Cs. J. Cs. volt címzetes rendőr zászlóst hivatali vesztegetés bűntettében, ezért 1 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.
Az ítélet szerint a volt rendőr pénzügyi gondokkal küzdött, ezért tavaly december 29-én egy közösségi oldalon szöveges üzenetet küldött korábbi osztálytársának, amelyben kérte, hogy keresse meg őt telefonon. Az osztálytárs másnap felhívta a vádlottat, aki személyesen akart találkozni vele. A vádlott és korábbi osztálytársa Szentesen találkoztak. A vádlott rendőrségi szolgálati autóval, egyenruhában érkezett, mivel szolgálatban volt. 

A volt rendőr elhitette az osztálytársával, hogy karácsony után személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozott Fábiánsebestyén külterületén, amelyet a járművén észlelt horzsolási nyom kétségtelenül bizonyít. Aztán közölte, hogy célszerű lenne, ha a baleset sértettjének kártérítést fizetne, amiben ő közvetítőként működik közre. 

Nem sokkal később ismét találkoztak. A vádlott ekkor közölte, hogy 56 ezer 500 forintot kell fizetni a sértettnek, majd felajánlotta, hogy ezt az összeget el is juttatja neki, úgyhogy tegye bele az összeget borítékba, és dobja a rendőrautó ülésére. A férfi így is tett. A vádlott még két alkalommal találkozott az egykori osztálytárssal, aki végül gyanút fogott, és bejelentést tett a nyomozó hatóságnál. 

A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott, valamint a vádlott védője is tudomásul vette, így az jogerős.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bébibumm Ásotthalmon - bölcsődét építenek, felújítják az óvodát

Bébibumm Ásotthalmon - bölcsődét építenek, felújítják az óvodát
Mátyás király nevét viseli majd a bölcsi és az ovi. Tovább olvasom