Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Egy makói férfi meggyilkolása miatt indult per Szegeden

Szeged - Megkezdődött a makói Farkas Zsolt pere kedden a Csongrád Megyei Bíróságon, Szegeden. A férfit azzal vádolják, hogy különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy 57 éves férfit.
A vádirat szerint a 41 esztendős, italozó életmódot folytató férfi az alkohol hatására agresszívvá, kötekedővé és élettársára féltékennyé vált. Az asszony egy alkalommal megemlítette, hogy az 57 esztendős későbbi sértett házassági ajánlatot tett neki, amiért a vádlott feldühödött, és közölte, meg fogja verni a férfit.

Farkas Zsolt 2010. augusztus 24-én egy kocsmában találkozott a sértettel, amikor újra eszébe jutott az élettársának tett ajánlat. Az egész napos italozás és három szem nyugtató hatása alatt a vádlott késő éjszaka bement a sértett makói házába, és ott az ágyban fekvő, alvó sértettet egy léccel és más eszközzel kitartó, durva módon ütlegelni kezdte. A bántalmazás következtében az 57 éves férfi a helyszínen meghalt. Halála közvetlen oka légzési elégtelenség volt, amely kétoldali sorozatos bordatörés és tüdőzúzódás, valamint diffúz vérbelehelés következménye volt.

A vádlott a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát. Azt elismerte, hogy összeszólalkozott a sértettel, akinek otthonában is járt a kérdéses éjszakán, de elmondása szerint nem bántalmazta a férfit, és sérüléseket sem látott rajta. A vádlott közölte: a bevett nyugtatók és az elfogyasztott bor miatt az éjszaka történtek egy részére nem emlékszik.

A férfin - saját kérésére - poligráfos vizsgálatot végeztek, ekkor is tagadta a gyilkosságot, de a szakértő szerint a vádlott megtévesztő választ adott. Az áldozat bántalmazásához használt lécen rögzített szagmintát két rendőrségi kutya is a vádlottéként azonosította. A kiemelt ügyeknek megfelelő eljárásrend szerint zajló per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan véget érhet a 76-os kálváriája

A 20 perces előírt menetidő helyett a szentmihályi végállomásról akár 35–40 percbe is telhet, amíg a 76-os busszal az utasok a Bartók térre érnek. Tovább olvasom