Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Egy őrült agy szüleményei a REÖK-ben

Szeged - Nagyszabású Chagall-tárlat látható holnaptól a REÖK-ben. Az öt hazai nagyvárost érintő vándorkiállítás során Szeged az egyetlen helyszín, ahol három hétig látogatható a meseszerű alkotásairól híres művész tárlata. A cirkusz világa mellett bibliai témákat és Párizst ábrázoló litográfiákat láthatunk. A tárlat a REÖK és a Pingvin Patikák együttműködése révén jött létre.
Visszatérő vendége Marc Chagall Szegednek, másodjára rendeznek műveiből kiállítást a városban. Ezúttal a REÖK-ben, ahol az előzőtől eltérő, jóval nagyobb válogatást láthatunk a neves orosz–francia festőművész alkotásaiból. Október 17-étől élvezhetjük ezt a mesébe illő, álomszerű, színes kavalkádot.

Színes litográfiák, vagyis kőnyomatok érkeztek a REÖK-be – a vándorkiállítás egyetlen olyan helyszínére, ahol három hétig lehet megtekinteni Chagall műveit, aki egyébként azt tartotta művészetéről, hogy „egy őrült agy szüleménye", alkotásait pedig úgy írta le: „csillogó higany és kék lélek ömlik a vásznaira". A zseni meseszerű fantáziavilága látogatók ezreit varázsolja el minden egyes kiállításon.

A huszadik század egyik legkedveltebb művésze költészettel, humorral és varázslattal teli, egyedülálló és rendkívüli világot teremtett alkotásaival. A REÖK-ben is látható tárlat bibliai témákat – a teremtéstörténettől a királyok koráig –, a cirkusz világát és Párizst ábrázoló műveket mutat be. A munkák egy magángyűjtő, Richard H. Mayer tulajdonát képezik.

Chagall Szeretők vörös nappal című alkotása.
Chagall Szeretők vörös nappal című alkotása.

A Pingvin Patikák szervezésében és teljes finanszírozása mellett létrejövő kiállítássorozat öt kelet-magyarországi városba jut el, Békéscsabán és Kecskeméten már óriási sikert aratott. A Pingvin Patikák törzsvásárlói összegyűjtött pontjaikból – százhatvan pontért – tekinthetik meg a tárlatot, a többi látogató kedvező, nyolcszáz forintért váltott jeggyel, míg a csoportos belépőt háromszázötven forintért tudják megváltani az érdeklődők. A világhírű művész tárlatát november 8-áig láthatjuk Szegeden.

Morisson, Gulácsy, pussy-k

Jim Morrisont idézik meg – minden züllöttségével és szenvedésével együtt – az ArtStab fiatal színészei október 22-én 20 órakor a REÖK-ben. A Morrison-est mellett a hét fő programjai között van Galkó Bence előadás-sorozata, a Na’Conxypani varázslat, a csak ezen alkalmakkor látogatható Gulácsy-kiállítással, valamint a Szegedi Focus Műhely Örömbörze című színházi előadása, amelyben három „pussy" villantja meg a nőitermék-lét dimenzióit. A részletekről a reok.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

31 határsértőt fogtak Csongrád megyében

Szeged - A hétvégén 29, hétfő hajnalban 2 határsértőt fogtak el a Csongrád megyei rendőrök - tudta… Tovább olvasom