Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Egy tűzoltó megsérült a leégett Jobb mint otthonban

Szeged - Bár a tűzoltók két perc alatt a helyszínre értek, vasárnapra virradó éjjel a lángok martalékává vált a Jobb Mint Otthon Kisvendéglő. A tüzet elektromos zárlat okozta. Oltás közben egy tűzoltó megsérült. A bérlő bízik benne, hogy a biztosító fizet.
Megdöbbentő látvány fogadta az éhes vendégeket és a pecásokat a Jobb Mint Otthon Kisvendéglőnél – az étterem vasárnapra virradóra leégett.

– Elektromos zárlat okozta a bajt, az egyik számítógép meghibásodott – fogadott bennünket a hírrel Oláh Dezső, a Lencsés-tó melletti halászcsárda bérlője, akit hajnalban értesítettek a tűzoltók. – A lángokat az éjjeliőr vette észre. Először poroltóval kezdte el oltani, majd kihívta a tűzoltókat, akik a szomszédból két perc alatt ide értek – mondta el Oláh Dezső.

Dudás László tűzoltó százados tájékoztatása szerint 0 óra 49 perckor érkezett hozzájuk a jelzés, és 0 óra 51 perckor már a helyszínre is ért a három gépjármű fecskendő és egy vízszállító kocsi.

Tűz a szegedi Jobb mint otthon étteremben - KÉPGALÉRIA

A kisvendéglő téglaépületéhez tartozó faszerkezetes, mintegy 120 négyzetméteres teraszt addigra elborították a lángnyelvek, amelyek az erős szél miatt nagyon gyorsan terjedtek. A tűzoltók az épület mindhárom oldalát vízsugárral lőtték, de így is majd egy óráig tartott, míg legyőzték a tüzet. Az oltás során egy tűzoltó megsérült.

A lángok megperzselték az étterem mellett álló terasz kerítését és a stég tetejét. A tűz akkora hőt fejtett ki, hogy az udvaron lógó kalitkába zárt kismadár elpusztult. A faszerkezetes kiszolgálóhelyiséget pillanatok alatt „felfalták" a lángnyelvek. A kőépület egy része is totálkáros lett.

Szerkezetét balesetveszélyesnek nyilvánították. Ottjártunkkor az étterem munkatársai mentették, ami még menthető. Az épület alsó szintjén azonban szinte minden porig égett. Megolvadt hűtők, koromfekete üvegszilánkok hevertek szerteszét.

– Huszonöt éve vezetem a Kiskőrössy Halászcsárdát. 1989 óta kilencszer öntötte el a víz az éttermet, de mindig sikerült előre összepakolnunk, és harminc nappal az ár elvonulta után általában meg tudtam nyitni. A vízre felkészültem, a tűzre nem – mondta megtörten Oláh Dezső, akitől megtudtuk: kára több milliós, de van biztosítása. A kárfelmérők hétfő délelőtt nézik át az épületet. A vendéglátós bizakodó: azt mondta, újraépíti az éttermet, s ha minden jól alakul, talán már két hónap múlva újra kinyithatnak.

Gerenda esett a tűzoltóra

– Az égő épület mellett álltam, amikor rám esett egy gerenda. Két kollégám rögtön odaugrott segíteni, mert beszorultam alá. Nagy nehezen kiszabadítottam magamat. Megütöttem a térdemet, és megégett a lábszáram – mondta el Oltványi István. A 31 éves tűzoltó zászlóst a mentők a helyszínen ellátták, majd a traumatológiára szállították. Innen került át a bőrgyógyászati klinikára, ahol vasárnap mi is meglátogattuk. A fiatalember másodfokú égési sérüléseket szenvedett, a lábán kívül a bal kezén három ujjperce is megsérült. Oltványi István elmondta: kilenc éve dolgozik tűzoltóként, eddig nem volt balesete. Hétfőn várhatóan hazaengedik, két hét alatt teljesen felépülhet.

Gerenda esett a 31 éves tűzoltóra. Fotó: Karnok Csaba
Gerenda esett a 31 éves tűzoltóra.
Fotó: Karnok Csaba

Megsemmisült a rendezvénykönyv

A Jobb Mint Otthon Kisvendéglőben lakodalmat tartottak volna, és nagyobb társaságok is előre bejelentkeztek. Mivel a tűzben a rendezvénykönyv is elégett, Oláh Dezső, az étterem bérlője arra kéri a megrendelőket, hogy jelentkezzenek nála. Annak ellenére, hogy a vendéglő még jó néhány hétig zárva tart, a pecásokat keddtől újra fogadják a Lencsés horgásztónál.

Korábban:

Oláh Dezső vendéglős nyilatkozata szerint elektromos tűz keletkezett a kiszolgáló helyiségben, ahol a számítógépek is voltak. Az anyagi kár jelentős, hiszen az eladótér  teljes egészében kiégett.


Az eladótér teljes egésze kiégett. Fotók: Karnok Csaba
A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a város tűzoltóságának a munkatársai elmondták: a Jobb mint otthon kisvendéglő elnevezésű étterem a tűzoltóság közelében található, így a tűzoltók két perc múlva a helyszínre értek. Három fecskendővel oltották el a lángokat. Mint a delmagyar.hu megtudta, az oltás közben egy tűzoltó a lábán és a kezén szenvedett el első, kisebb részben másodfokú égési sérüléseket, őt a bőrgyógyászaton ápolják.

Az étteremben a tűz keletkezésekor senki sem tartózkodott.

Olvasóink írták

70 hozzászólás
 • 70. tobikamama 2009. október 31. 18:23
  „Nekem is van hozzá füzni valóm csak megvártam,hogy mindenki elmondja a véleményét az biztos,hogy semmi köze Dezsönek ehhez az,hogy mit csinált az éjeli ör hát aludt mi mást de biztos vagyok benne Deszö megoldja az ujra épitést és ha valamibe tudnák még segitenék is nekik. Nem erről ismert a tulajdonos de ha bárki ezt feltételezi hát öszintén sajnálom mi sokat oda jártunk nekem személyes jó ismerösöm Dezsö meg a Tűzoltó mivel kolegám lehetett volna csak én hamarabb eljötem nyugdijba jó felépülést és haladást a felujitáshoz mielöbb együnk halét mert ott a legjobb.”
 • 69. separakalo 2009. augusztus 26. 19:14
  „hogy mennyi rossz indalutu ember van ezen a portálon!!!kicsit elgondolkodhatnának rajta hogy a az a szerencsétlen tűzolto,akit szapulnak a hozzászolásaival az életét kockáztatva mentette ami még menthető volt!
  biztositási csalás???igen,biztosan ismerik a hely körülményeit és sokat jártak és fognak is járni a jobb mint otthonba...
  a másik!arra senki nem gondol hogy mennyi ember maradt munka nélkül a tűz kapcsán???közel 20-an!!!
  sajnos ezek a dolgok már nem jutnak eszükbe az ilyen primitív embereknek!!!!
  Egyébként a férjem is itt dolgozik és nem tudom h miből fogjuk kifizetni a számlájainkat,addig amig nem épül ujjá az étterem.
  talán mielőtt ilyen meggondolatlan,és rosszindulatu megjegyzéseket tesznek,talán gondolkozhatnának a csöppnyi eszükkel!!!!”
 • 68. CID 2009. augusztus 25. 15:46
  „69. 1. A külső részt utólag építették oda. Gyakorlatilag a padlót és az ablaküveget kivéve fából volt.
  2. Van előrelátható tűzeset is ?
  3. Szerintem Dezső bácsi rutinosabb róka annál, mintsem ilyen balfaszságot csináljon.
  4. még jó, hogy pár napja bevágtunk ott egy filézett vegyeset :)”
 • 67. igazságkereső 2009. augusztus 25. 09:10
  „Azért "érdekesek" ezek a tűzesetek.Milyen gyorsan leégett ez az épület is, annak ellenére, hogy éjjeliőr is jelen volt egész éjszaka.A képet elnézve, nekem úgy tűnik, mintha égésgyorsítót is használtak volna, annyira "tökéletesen" égett le az épület. Lesz munkájuk a tűzvizsgálóknak és a biztosító nyomozóinak!Valószínűleg fizetni csak a teljes vizsgálat befejezése után fognak, akkor is csak akkor, ha bebizonyosodik,hogy nincs ill. nem volt szándékosság a tűz előidézésében. Mindig gyanúsak a konkurenciával rendelkező kereskedelmi vagy vendéglátóegységeket érő "váratlan" tűzesetek!”
 • 66. IVY 2009. augusztus 25. 08:52
  „Nos, akkor most franksanyi dörzsöli a markát.”
 • 65. zongorista 2009. augusztus 24. 19:05
  „Nagyon sajnáljuk.....jó volt oda kiülni és MINDIG finomat ettünk!”
 • 64. kameleon555 2009. augusztus 24. 16:14
  „A világ legfinomabb halászleve itt készült...(mondjuk a többi kaja közepes volt) de a kiszolgálás és a környezet No1. Sajnálom és remélem minél hamarabb ujraépül.”
 • 63. történész 2009. augusztus 24. 13:38
  „Végzik a tűzoltók az ilyen helyek ellenőrzését is mármint a nagy Magyar betegséggel küzködő szervezet tehet azzal a pár tűzmegelőzési szakemberrel.ha minden Szeged telephelyen csak egy órát töltenének el akkor is csak kisszámú ellenőrzésre futná az idejükből.”
 • 62. varadipal 2009. augusztus 24. 11:47
  „Na most hol eszek megint békacombot az unokáimmal. Jó és elég kaja, jó kiszolgálás, nem olcsó, de megéri.
  Sürgölődjön a kárfelmérő, és pengessen a biztosító mihamarabb, hogy újból nyithasson a tulaj.
  Kevés már a valóban szakmabeli vendéglátós, de ez az ember a gárdájával jól csinálta a dolgát.
  A parázsmérnőknek jobbulást kívánok.”
 • 61. papsajt 2009. augusztus 24. 11:00
  „Kicsit sok irígy ember van itt az olvasók között. Nagyon jó kis hely volt, százszor különb kajákkal, mint a fehértóiban, vagy a Roosevelt tériben. Remélem sikerül újjá varázsolni.”
 • 60. spiler 2009. augusztus 24. 07:52
  „nem lehet, hogy a konkurencia is besegitett,,,,,,,,,elégjókat irtak a párhéttel ezelötti éttermekről szóló cikkekben”
 • 59. Angel.No.1 2009. augusztus 24. 02:02
  „"Tisztelt" tahószegedi!

  Sajnálom, hogy így látja a dolgokat, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Önt biztos nem érdekli mi történik egy ilyen étteremmel, ha putrinak titulálja, hiszen ha egyszer is járt volna ott, nem ezt nyilatkozná róla!
  A tulajdonosnak kitartást és sok erőt az újrakezdéshez!
  Tiszetelettel: Angel.No.1”
 • 58. gubanc 2009. augusztus 23. 23:12
  „Dezső!
  Ha kinyit újra ott vagyunk! Volt már az életedben rosszabb helyzet is.”
 • 57. hetedik 2009. augusztus 23. 22:24
  „Te tahószegedi! 37.
  Gondolom nem az számít, hogy egy épület milyen messze van a tűzoltóságtól, hanem hogy mikor jelzik a tüzet.”
 • 56. Kasza 2009. augusztus 23. 21:41
  „Egy pár hónapja itt voltam VŐFÉLY egy lagziban valóban nagyon tuti kis hely volt sajnálom a tulajt meg az ifjú párocskát akik itt már nem tudják meg ünnepelni az évfordulójukat.
  <moderálva sértő>
  A tulajnak ment a bolt miért gyújtotta volna fel az éttermet ?
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????”
 • 55. KolomparBeyonce 2009. augusztus 23. 21:22
  „egyik kedvenc helyem, remelem hamar ujraepiti valami mekkmester”
 • 54. zeuszka 2009. augusztus 23. 21:16
  „Egyetértek a 47-es hozzászólóval. A tűzoltóság feladata az ellenőrzés és a villamos dokumentációk ellenőrzése. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a vizsgálatokat a legtöbb szállóda és vendéglátóipari létesítmények semmibe veszik és amikor meg bekövetkezik a baj akkor meg siránkoznak. Nem tudom egyáltalán ellenőrzi-e a tűzoltóság ezen vizsgálatok megvannak e és arról sem tudok, hogy büntetnének ha netán hiányozna. Igen is nyomatékosítani kellene a tűzoltóknak, hogy miért is kellene ilyen vizsgálatokat elvégezni mert sokan azt sem tudják, hogy kell.”
 • 53. SZEMOKA 2009. augusztus 23. 21:12
  „Tahoszegedi nálam is leírtad magad!
  Eddig jónak láttam másirányú indítványod - autós lévén -, de már elmúlt.”
 • 52. Ful 2009. augusztus 23. 21:08
  „moderálva durva”
 • 51. samu 2009. augusztus 23. 21:01
  „moderálva durva”
70 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyeregbe pattanhattak a vendégek Ópusztaszeren

Akadt, aki esernyővel a vállán sétált a skanzenben, a kényelmesebbek pedig kiskocsit béreltek. Tovább olvasom