Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Egyéni képviselőjelöltek: több párt még vár a névsorral

Csongrád megye - A hétből csak két egyéni választókerületben küldi egymás ellen ugyanazokat a jelölteket a Fidesz–KDNP és az MSZP, mint 4 esztendeje. A Centrum, az MSZP és az SZDSZ minden körzetben állítana jelölteket, de még nem mondják meg, hogy kiket. A Munkáspártnak 5 indulója van a 7 körzetben.
Csongrád megye 7 egyéni választókörzetében megnevezte jelöltjét a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és a Munkáspárt. Várható még az MDF, az SZDSZ, a Centrum, az LMP, a Zöld Baloldal névsora.

4 éve a hetes (Makó) volt a legnépszerűbb választókerület: hatan indultak a parlamenti mandátumért. Indított jelöltet a Zöldek Pártja, a Centrum, a Fidesz–KDNP, az SZDSZ, a Munkáspárt és az MSZP is. A Zöldek Pártja idén nem állít jelölteket. A Centrumnak a tervek szerint mind a 7 megyei körzetben lesz indulója, őket február 5-én nevezik meg – tájékoztatott Pap János, a párt elnöke. Az MDF állítólag egy körzet kivételével már kiválasztotta a jelölteket, de a szegedi elnök, Tímárné Horváth Magdolna azzal hárította el az érdeklődésünk et, hogy csak az országos kampánynyitó rendezvény után, a hónap végén lesznek nyilvánosak a nevek. Úgy tudjuk, a párt önálló jelöltekben gondolkodik. Ehhez képest érdekes, hogy Takács Róbert, az SZDSZ megyei vezetője azt mondta: elképzelhető, hogy közös jelölteket állítanak, attól függően, hogy a két párt országos vezetése hogyan állapodik meg. Az SZDSZ is úgy tervezi, hogy minden körzetben képviseli valaki a liberális pártot. De neveket ők is csak január végén mondanak.

A Munkáspárt 2006-ban csak két körzetben próbálkozott. Ezúttal 5-ben lesz jelölt. Az 1-esben (Szeged) és az 5-ösben (Szentes) nem indulnak.

DM/DV GRAFIKA
DM/DV-grafika

Két olyan körzet van, ahol a Fidesz–KDNP és a szocialista párt részéről ugyanaz a két jelölt versenyez egymással, mint négy éve.

Az egyes körzetben Bodó Imre (Fidesz–KDNP) és Ujhelyi István (MSZP) újra megküzd egymással. 2006-ban Ujhelyi nyert. A 4-esben (Csongrád), akárcsak 4 éve, ezúttal is Bedő Tamás az MSZP és Vincze László a Fidesz–KDNP jelöltje. 2006- ban Vincze nyert.

A kettesben (Szeged) új indulókkal próbálkozik az MSZP és a Fidesz–KDNP is: Kozma József és Nógrádi Zoltán a jelölt. 4 éve Sándor Klára és Balogh László volt.

A hármasban (Szeged) az MSZP részéről ezúttal is Botka László indul, de most nem Kalmár Ferenc, hanem Bohács Zsolt az ellenfele a Fidesz– KDNP részéről.

Az 5-ösben maradt Farkas Sándor a Fidesz–KDNP jelöltje, a szocialisták részéről azonban nem Szirbik Imre, Szentes polgármestere, hanem Móra József lesz az ellenfele.

A 6-osban (Hódmezővásárhely) megint Lázár János (Fidesz–KDNP) indul, az MSZP jelöltje Csengeri István. Legutóbb nem volt önálló indulója a szocialistáknak, a független Balogh Jánosnét támogatták.

A 7-es választókerületben Buzás Péter (MSZP) újra indul. A Fidesz–KDNP 2006-ban Martonosi Györgyöt indította, ezúttal Mágori Józsefnét.

Olvasóink írták

  • 2. senior 2010. január 21. 05:29
    „ez a vég kezdete lesz nekik”
  • 1. madártej 2010. január 20. 11:00
    „Jajj, de izgalmas lesz a mdf-szdsz vegyespáros jelöltjeinek a névsora! Már rágom a körmeimet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrökre támadt a tintás sofőr

Zákányszék - Intézkedő rendőrökre támadt egy ittas sofőr Zákányszéken kedd délelőtt. A járőrök… Tovább olvasom