Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Egyéni vállalkozókat ellenőrzött az APEH

Az APEH minél több olyan vállalkozót von be a közteherviselésbe, akik korábban veszteségesek voltak, vagy nagyon kevés adót fizettek be. Ezért vezették be a jövedelemminimumot is.
Az APEH az egyéni vállalkozók személyijövedelemadó- bevallásainak ellenőrzése során azt is figyelte, hogy az adóalap összege eléri-e a jövedelemminimumot. Az adóhatóság azokat az adózókat jelölte ki vizsgálatra a térségben – tudtuk meg az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságától –, akiknél alapos okkal feltételezhető volt, hogy a vállalkozási tevékenység kimutatott eredménye bevétel eltitkolásának vagy szabálytalan költségelszámolásnak a következménye.

Az egyéni vállalkozók közül 331 fő nyilatkozott úgy, hogy nem éri el a jövedelemminimumot, közülük 190 főt ellenőriztek. Mivel az értesítés nem minősült az ellenőrzés megkezdésének, a vállalkozók élhettek önellenőrzési jogukkal. A vizsgálat alá vont kör közel egyötöde nyújtott be önellenőrzést, vagyis ezek száma a konkrét vizsgálatok megkezdése során drasztikusan megnőtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki akar, tud is dolgozni Angliában

Évente több ezren vágnak neki Londonnak, hogy a brit munkaerőpiacon próbáljanak szerencsét. Van,… Tovább olvasom