Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Elállták az útjukat

Elállták az útjukatÚjra szabad az út. Poór Sándorné kitolhatja a kukát. Fotó: Karnok Csaba
Szeged - Lapunkhoz fordult segítségért egy idős szegedi asszony, akinek a portája előtti részt két hétre elállta egy autó. Elszállíttatni nem lehetett a kocsit, mert nem sértett jogszabályt.
– Nem szóltam volna én semmit, ha egy-két napra állnak ide, de majdnem két hétig akadályozták az életünket – mondta tegnap az Árva utcában élő Poór Lajosné. Az idős nő azért telefonált Csörög rovatunkba, mert egy lerobbant piros Opellel leparkoltak a társasházuk elé, egy méter híján teljesen elállták a ház előtti szakaszt, amitől sem a kukáit nem tudta kitenni, sem a zöldhulladékát nem tudta elvitetni. Homokot is hoztak volna az udvaron folyó munkákhoz, de azt sem tudták lepakolni.

– Hívtam én mindenkit, lesz is majd telefonszámlám! A közterület-felügyelők kijöttek, mondták, hogy nem tehetnek semmit, mert nem garázsbejáróba álltak, és nem fizetős övezetben parkolnak, szóval nem vitetethetik el az autót – mesélte Poór Lajosné.

Viszont értesítették a rendőrséget, akik utánanéztek a rendszámnak. Ez alapján kiderült, hogy az Opel egy forráskúti tulajdonoshoz kötődik. Poór Lajosné ezután hívta fel Csörög rovatunkat, hogy nagyobb eséllyel eljusson az autó gazdájához a kérése: vigye el a járművét a portájuk elől.
 
Távolabb vitték a kocsit, itt már kevésbé van útban.
Távolabb vitték a kocsit, itt már kevésbé van útban.

Ezzel egy időben a forráskúti körzeti megbízott kinyomozta, hogy az autó tulajdonosa már Sándorfalván él, így értesítette az ottani rendőröket, hogy segítsenek elérni, ha tudják. Úgy hallottuk, az egyik helyi rendőr kétszer is kiment a címre, és értesítette a tulajt, mekkora galibát okozott a kocsija Szegeden. A kocsi 13 nap után végül szerda este tűnt el Poórék portája elől. Nem vitték messzire: az utca másik oldalán úgy 50 méterre tolta el két fiatalember. Ott kevésbé van útban az egyébként jövő decemberig érvényes műszakival rendelkező autó.

 – Mikor nekiálltak eltolni, kiszóltam nekik az ablakon, nem szégyellik magukat, hogy beálltak elénk két hétre? Mire azt felelték, hogy ez közterület – mondta még mindig mérgelődve az idős asszony. Poór Sándorné szeretné megköszönni a közterület-felügyelők, a rendőrök és lapunk segítségét is, hogy végül sikerült megszüntetni a problémát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó plakáttal toborozták a társulatot

Rendhagyó plakáttal toborozták a társulatot
,,Ha nem tudsz énekelni, zenélni, táncolni, akkor itt a helyed" - ilyen toborzóplakáttal kezdte el működését 2009-ben a deszki Deszkaszínház. Tovább olvasom