Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Elfogadták a szőregi petíciót

Szeged - Kalmár Ferenc városüzemeltetési tanácsnok elfogadta a szőregiek petícióját. Nyár elején születhet döntés arról, hogy változik-e a 60-as és 60Y-os járatok útvonala és menetideje.
Sebők Éva és fia, Nagy Gábor heteken keresztül gyűjtötte az aláírásokat Szőregen, hogy a helyiek közlekedése visszatérjen a régi kerékvágásba. Beszámoltunk róla, hogy a szőregi lakosok szerint április 10-e óta, amióta a 60-as és 60Y-os busz menetrendjét megváltoztatták, elfogadhatatlanul megnehezült számukra a közlekedés. Szombat délutántól hétfő hajnalig ugyanis nem tudnak közvetlen busszal a Mars térre utazni, át kell szállniuk Újszegeden a trolira. Anya és fia petíciót fogalmazott meg, aláírásgyűjtésbe kezdett.

– Szerda délután adtuk át petíciónkat Kalmár Ferencnek, amit összesen 800-an írtak alá. 5–6 ezren laknak Szőregen, így ezt szép eredménynek tartjuk, pedig nem házaltunk, a kihelyezett papírokat mindenki saját belátása szerint írta alá – hallottuk Nagy Gábortól.

Kalmár Ferenc (Fidesz–KDNP) városüzemeltetési tanácsnok korábban úgy nyilatkozott: bár sikerült költséget csökkenteni, tudomásuk van az utasok elégedetlenségéről. Elmondta: amit embert csinált, azt vissza is tudja csinálni. Szerdán át is vette a dokumentumot Sebők Éváéktól.

– Elfogadtam a petíciót. A Tisza Volánnal egyeztetve, Solymos László alpolgármesterrel és a városüzemeltetési bizottsággal megtárgyaljuk a szőregiek ügyét, vélhetően június 2-án.

– Elkészítettünk egy szakmai anyagot, amit továbbküldtünk Solymos és Kalmár úrnak is – mondta Szeri István, a Tisza Volán Zrt. vezérigazgatója.

Az esetleges változó menetrendről, új útvonalról Kalmár Ferenc és Szeri István is csak a tárgyalás után árul majd el részleteket.

Olvasóink írták

 • 12. macs 2012. május 22. 13:50
  „2. Attis2,
  arra nem gondoltál, hogy az Újhídon nincs vezeték, azért kell buszozni?”
 • 11. SP 2012. május 21. 13:27
  „Hétköznap irány a Mars.

  Urak élnek Szőregen,
  hogy nem lehet átszállni hétvégeken a trolira? Örülni kellene annak, hogy van jól suhanó trolijárat legalább. Kevésbé zsúfolt a belvárosi híd is.

  Szeged városnak
  pénzbe kerül az "úri muri". Kényszerból történt az átszervezés, azt is tudomásul kellene venni. Tápét is érintette amúgy a dolog.

  Szegeden több buszjárat is van,
  ami a Mars térre nem is megy be. Mi több, nem is érinti. Messze elkerüli. pl 90F , Algyő (bár az most nem a város ügye)

  Akkor most mindenki írjon petíciót?

  Azért
  nem ártana 1 forgalomszámlálás is majd, ami felméri a tényleges, valós igényeket, helyzetet.”
 • 10. úgyistudod 2012. május 21. 11:25
  „Kedves SP!
  Te ne költözz Szőregre! Miért fáj az neked, ha másnak jobb vagy könnyebb az élete? Nyilván nagy a nyomorod, sajnálom! De tényleg sokaknak okoz gondot ez a változás, és jó hogy valaki ezt jelezte a megfelelő fórumon. Hajrá Szőreg!”
 • 9. Herli 2012. május 20. 18:53
  „Lemaradtam a szőregi aláírásról, sokan nem is tudtunk róla. A következő hasonló több ezres lesz, mert sokan beszállnak majd a gyűjtésbe. Meglássátok feleim !”
 • 8. laca74 2012. május 20. 14:24
  „Gratulálok a az aláirás gyüjtök kitartásához! Kalmár szépen elengedte az SZKT vezetöjének a kezét gyorsan mert szegény tudja hogy a választásokon újra pedálozni kell és teperni a szavazatokért. Szép páros voltak igy,2 hozzá nem értö ember.”
 • 7. SP 2012. május 20. 12:46
  „Amit már sokszor leírtam.
  Piacok, jelen estben a zsúfolt Mars tér, decentralizálása, területi megosztása is szükséges. Sokkal több "kispiac" kell.

  A sok kispiaccal
  a szőregi 800-zak is megszoknák,
  hogy a rózsa eladása, piacválasztással, átszállással járhat.

  Vevők, akik fizetnek
  pedig nem utazgatnak össze vissza, buszokra villamosra várva, ácsorogva, ha a szomszédos kispiacon beszerezheti az árút.”
 • 6. masikrozsa 2012. május 20. 11:45
  „Kedves Kalmár Úr! A Makkosháziak nevében kérem a segítségét:
  Megszünt a 83-as és 2-es busz közlekedtetése. Jött helyette a 2-es villamos, és a 19-es troli. A gond a következő: próbáljuk megszokni-megtanulni ezt a helyzetet, de az mégis csak felháborító, hogy szombaton - PIACOS NAPON - 20 percenként jönnek-mennek a járatok. Tisztelettel kérem, hogy szíveskedjenek át- és belegondolva, SZOMBATI NAPOKON 7 ÉS 9 óra között a járatokat sűríteni! Mégis csak elképesztő, hogy a munkába járó háziasszonyoknak szombaton a fél délelőttje a piacra menéssel telik el, főleg, azzal, hogy visszafelé hosszasan kell várni a kinek-kinek megfelelő, kiválasztott járműre!!!
  Tisztelettel kérem még egyszer, szíveskedjen a makkosházi háziasszonyok segítségére lenni a fenti kérésemet illetően. Segítségét előre is köszönöm!!!”
 • 5. igazságkereső 2012. május 19. 22:35
  „Kalmár úr, a "közlekedési szakértő" a szegedi közösségi közlekedést is felülvizsgálhatná! Könnyű helyzetben lenne, az értelmetlenül átszervezett troli és buszközlekedést Ő maga változtatta meg, persze aki állandóan személygépkocsival közlekedik,fogalma nincs arról, hogy munkája következében milyen káoszt és zsúfoltságot idézett elő! Nm ártan érteni is ahhoz, amit csinálunk T.képviselő úr, tanácsnok úr!”
 • 4. SP 2012. május 19. 21:58
  „Ott hibáztak,
  hogy kettes villamost nem Szőregre építették.

  Mi van ha 1
  szőregi nem a Marsra utazik, hanem pl. a Cserepesre, vagy máshová. Akkor sem tetszik az átszállás?

  Akkor is aláírást gyűjt,
  amit összesen 800-an írtak alá. Lesz csoda, 1 nagy micsoda. Mintha hétvégenként 800 utas maradat volna le valamiről.

  Elfogadás mögött Ujhelyi személye nem volt tényező?”
 • 3. postboy 2012. május 19. 20:40
  „Remélem a 2-es és a 83-as is újra járni fog.”
 • 2. Attis2 2012. május 19. 20:15
  „Az SZKT úgy látszik beismerte,hogy a trolik üzemeltetése drága. A Hídivásár idején az 5-ös, 9-es,19-es vonalon tereléssel végig buszok fognak járni! Eddig minden évben át kellett szállni a Bartók téren troliról buszra és forditva.”
 • 1. saturnus 2012. május 19. 15:05
  „Semmi jóra ne számoljanak a Szőregiek,át lesznek verve szokás szerint,mint az elmúlt két évben a választók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyert a Kavar a nagyi

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága két, nyugdíjasokkal kapcsolatos pályázatán is eredményt hirdetett. Tovább olvasom