Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Elfogták a Csap utcai rablót - Miskolc lett a veszte

A fegyveres támadó a nyitás után a szegedi, Csap utcai takarék jobboldali pénztárhoz lépett, s az sem zavarta, hogy egy kamera rögzíti minden mozdulatát.
– Két napja előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Cs. Richárd 37 éves budapesti lakost, aki a rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt hat évben az ország több pontján majd két tucat pénzintézetet rabolt ki – közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Korpás Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője. Elmondta, az elkövető a bűncselekményekről részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. Ennek során többek között bevallotta, hogy 2008 júniusa óta összesen 23 pénzintézet elleni támadást hajtott végre, 17 vidéki és 6 fővárosi helyszínen.

A miskolci kamerakép
A miskolci kamerakép

Információink szerint Cs. Richárd rabolta ki 2013 márciusában a Csap utcai takarékszövetkezetet. Megírtuk, a fegyveres támadó a nyitás után a jobboldali pénztárhoz lépett, látszólag az sem zavarta, hogy vele szemmagasságban egy kamera rögzíti minden mozdulatát. Hiába készült róla felvétel, az elkövetőt jó ideig nem találták meg.

A Csap utcai kamerakép
A Csap utcai kamerakép - a fülforma, a kopaszodás stimmel

Cs. Richárd vesztét egy miskolci takarék kifosztása hozta el, ahol rablás közben egy ügyfél megpróbálta feltartóztatni a, a rendkívüli bátorságot mutató nő letépte az arcát eltakaró sapkát, így láthatóvá vált a fegyveres arca. Az elfogott rabló a rendőröknek elmondta, a zsákmányolt összegeket, azaz a tartozásaira és családja mindennapi életvitelének fedezésére fordította. A rendőrök elmondták, a támadónak nincs jogosítványa, így busszal, illetve vonattal közelítette meg az általa előre feltérképezett és terepszemle alá vett helyszíneket. Előfordultak olyan esetek, amikor a kerékpárját vonattal utaztatta le, hogy aztán azzal meneküljön el a bűncselekmény elkövetése után.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dörnyei Gábor lépésről lépésre halad a csúcs felé

Gyerekkorában feljelentették a szomszédok a szegedi Dörnyei Gábort, amikor makkosházi, hetedik emeleti panellakásukban túl hangosan dobolt. Tovább olvasom