Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Ellopták a hintát

Szeged - Balesetveszélyesnek találta a lakóhelye melletti játszóteret olvasónk, ezért telefonált szerkesztőségünkbe. A Homonnai utcai játszótéren rozsdás a focipálya körüli vasháló, és nincsenek padok.
– Nézze meg ezt a kerítést, hogy néz ki! Le van szakadva, rozsdás és balesetveszélyes – mutatta a focipálya körüli vashálót Balázs Lászlóné. A Murányi utcai nyugdíjas szerint az épület mögötti játszótér életveszélyes.

– Sok gyerek jár ide, a környékbeli suhancok is rendszeresen itt fociznak. De a mászókák is csúnyák, a hintát mi szoktuk összedrótozni, az egyiken a léc is eltörött. Ráadásul pad sincs, amire leülhetnénk – panaszolta.

Balázs Lászlóné körülbelül 8 éve lakik a tarjáni utcában. Azt mondta, már többször ígérték nekik, hogy felújítják a játszóteret, de nem történt semmi, csak egy fahintát kaptak két hónappal ezelőtt, de arról lelopták az üléseket. Pedig 10–15 gyereket szokott látni a téren az ő kilencéves unokája, Fanni mellett. – Az utca másik végében van egy játszótér, ami épül-szépül. Ezért is dühít, hogy a miénk ilyen csúnya maradt – magyarázta.

Nem szívesen hintáznak itt a gyerekek. Fotó: Frank Yvette
Nem szívesen hintáznak itt a gyerekek.
Fotó: Frank Yvette

A városrész önkormányzati képviselője, Kónya Gábor azt mondta, a Homonnai utcai játszóteret nem lehetett városi alapból felújítani, a város meg akarta szüntetni azt. Saját képviselői alapjából fizette a két hónapja átadott hintát, amiről a napokban ellopták az üléseket. A focipálya vashálóját a kapuk mögött két-három évente cserélik, de arra már nincs keret, hogy az oldalára is új hálók kerüljenek. – Terveztem új padokat, és a focipályát is korszerűsítettem volna, a lakók azonban aláírást gyűjtöttek azért, hogy ne tegyem. Attól tartottak, hogy hajléktalanok költöznének a padokra – árulta el a képviselő.

Olvasóink írták

 • 5. iRon 2009. szeptember 15. 19:28
  „legalább senki alatt nem szakad le.. nemka - pok - leve - gőt :)”
 • 4. kuvasz 2009. szeptember 07. 10:07
  „A játszótér a gyerekeké, és évek óta végre játszani szeretnének. Ők, akiké a tér, nem írtak alá semmiféle listát, Őket senki se kérdezte. Kónya S. szoci.képviselő képviselje tehát a térre igényt tartó kicsiket, ne pedig a hisztiseket. A már eredetileg is játszótérré alakított terület eu-sá tételéhez nem kell senkit megkérdezni, hanem haladéktalanul intézkedjen, már így is évek óta késésben van , hogy használatba vehesse a korosztály a játszóteret.( K.S. csak kampány időben igérget, nyüzsög itt körülöttünk, bezzeg ahol Ő lakik - József A. sarkán már régen szép jászóteret alakítottak ki, valahogy arra volt pénz)!!!!!!!!”
 • 3. KolompárRómeó 2009. szeptember 03. 20:28
  „Már éppen írni akartam, hogy "Kolompárok-e voltak?". De amit írtok, az megdöbbentő. A Kolompároknál sokszor rosszabbak ezek a fehérgalléros köcsögök. Értsd: képviselők, "vezetők", stb.”
 • 2. kuvasz 2009. szeptember 03. 15:30
  „A keretet felállították, de hintát soha az életben nem akasztottak rá!!!! Utánna kellene nézni, mert lehet, hogy már útközben "leesett" a teherautóról!!!! Szemenszedett hazugság! Azon a kereten egy percig sem lógott hinta!!!! Kérdezzék meg az ott lakókat!!! A betonmaradványokat legalább eltüntethetnék a régi hinta, ill. maszokák alól! Szarik mindenki az itt lakók fejére!!! Egyik oldalt képletesen a képviselő urak, a másik oldalt meg fizikailag a hajléktalanok!!! Szeged-2009!!!”
 • 1. kuvasz 2009. szeptember 03. 15:25
  „"két hónapja átadott hintát, amiről a napokban ellopták az üléseket" NE HAZUDJ, SOHA NEM IS RAKTAK RÁ HINTÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finta tangára vetkőzik a Magic Boysban

Néhány hete rendszeresen gyúr, szoláriumba jár, és diétázik a Szegedi Kortárs Balett táncosa. Tovább olvasom