Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Épül a balástyai bölcsőde

Balástya - Az utolsó simításokat végzik a balástyai bölcsőde épületén. Február végén, de legkésőbb március elején már a legkisebbeket sem kell majd családi napközibe vagy másik településre vinni: helyben is lesz bölcsi.
Az óvoda májusi átköltöztetésével és egy épületbe helyezésével felszabadult egy ingatlan, amelyet oktatási intézményként működtet tovább az önkormányzat. Mivel Balástyán korábban nem volt bölcsőde, ez kapott helyet a telken.

A beruházás, amelynek 53,2 milliós költségvetéséből 50,6 milliót pályázaton nyert meg a település, április közepén kezdődött. Az épületet jelentősen át kellett alakítani, csupán a tartószerkezethez nem nyúltak hozzá a szakemberek.

Jövő tavasztól 20 gyermek jár majd a balástyai bölcsődébe. Fotó: Frank Yvette
Jövő tavasztól 20 gyermek jár majd a balástyai bölcsődébe.
Fotó: Frank Yvette

– Az egész ingatlan hőszigetelést kapott, kicserélték a tetőt, új nyílászárókat építettek be, a két épületrészt pedig zárt, fűthető átjáróval kötötték össze – sorolta a már elvégzett munkákat Márkus Rudolf építész. Mindezeken túl megvalósult a komplex akadálymentesítés, és kialakítottak egy parkolót is a kapu előtt. Jelenleg a festést és a burkolást végzik, utána már csak be kell rendezni a két csoportszobát, valamint a kiszolgálóhelyiségeket.

– Február végén, március elején indulhat el a bölcsődei ellátás Balástyán – mondta el Ujvári László polgármester. Hiánypótló szolgáltatás lesz ez a településen, hiszen eddig csak családi napközit vehettek igénybe azok, akik kisgyermeküket el akarták helyezni, míg a szülők munkahelyükön dolgoznak. – Hónapokkal ezelőtt, mikor felmértük az igényeket, 43-an jelentkeztek a 20 helyre. Látható tehát, mekkora szükség volt már egy bölcsődére!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a hó és a fagy ellen

A sugárutakat megtisztították, de a mellékutak havasak maradtak tegnap Szegeden. Tovább olvasom