Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Éremeső a kecskeméti színészolimpián

Szeged - Idén is jól szerepelt a Szegedi Nemzeti Színház csapata a Kecskeméten másodszor megrendezett színészolimpián: 5 arany-, 9 ezüst- és 3 bronzéremmel tért haza a 7 tagú küldöttség.
A Kecskeméti Katona József Színház szervezésében másodszor mérték össze erejüket a hírös városban a múlt hétvégén megrendezett OlimpiArt színészolimpián a teátrumok csapatai. Hét sportágban közel százötven színész, táncos és más színházi munkatárs állt rajthoz 14 budapesti és vidéki teátrumból, valamint határainkon túlról, a nagyváradi Szigligeti és a temesvári Csiky Gergely Színházból.

A Szegedi Nemzeti Színház csapata már tavaly is bravúrosan szerepelt: akkor 3 arany-, 7 ezüst- és 1 bronzmedállal tért haza. A héttagú küldöttség most túlszárnyalta a tavalyi eredményt, 17 érmet, 5 arany-, 9 ezüst- és 3 bronzmedált hoztak el.

– Hétéves korom óta úszom, a nagyoktól ellesve autodidaktaként tanultam meg mind a négy úszásnemet. Gyerekkoromban mindig a Balatonon nyaraltunk, a Tiszában is imádok úszni, a természetes vizek a legjobbak. Manapság is rendszeresen járok úszni, a mostani versenyre muszáj volt heti 3-4 alkalommal külön is edzenem. Csak azt sajnálom, hogy nem volt rajtam kívül 55 év feletti kolléga, ezért egy másik kategóriában, a nálam 10-15 évvel fiatalabbakkal együtt kellett versenyeznem – mondja Somló Gábor színművész, aki 200 méter mellúszásban arany-, 50 méter mellen ezüst-, 50 gyorson bronzérmet szerzett.

Gömöri Krisztián, Müller Zsófia, Borsos Beáta, Markovics Ágnes, a hátsó sorban: Somló Gábor, Rácz Tibor, Barnák László. Fotó: Kocsis Judit
Gömöri Krisztián, Müller Zsófia, Borsos Beáta, Markovics Ágnes, a hátsó sorban: Somló Gábor, Rácz Tibor, Barnák László. Fotó: Kocsis Judit

A szegedi művészek szerint fantasztikus volt a hangulat, remek a szervezés Kecskeméten. Több régen látott kollégával is jó volt újra találkozniuk. Úgy vélik, jót tesznek a széttagolt szakmának az ilyen összejövetelek.

– Nekem leginkább a nagyobb kitartást igénylő hosszabb távok fekszenek, mert 5000 méter után szoktam bemelegedni. De azért beneveztem a 800 méteres futásra is. Jól tettem, mert ebben szereztem aranyérmet, 3000 méteren az ezüstöt sikerült megcsípnem – meséli Borsos Beáta színművész, akinek iskoláskorában még felmentése volt tornából. 30 éves elmúlt, amikor futni kezdett, ma pedig már a 12 kilométeres távot is élvezi.

– A sport összehozza a közösséget, mindig jó hangulatot teremt. Az is tetszik, hogy itt objektív mércével, azaz méterekben, másodpercekben mérik az eredményességet. Ez sokkal egyszerűbb, mint a megfoghatatlan, ízlésfüggő színházi teljesítmény.

A szegedi csapat többi tagja is eredményes volt: az igazolt egyesületi sportolóként pingpongozó, de futásban és távolugrásban is induló Gömöri Krisztián színművész egy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel tért haza.

A színész-rendező Barnák László egy aranyat és egy ezüstöt nyert futásban és távolugrásban. Az úszó és pingpongozó Markovics Ágnes táncművész egy aranyat és egy ezüstöt, Rácz Tibor színművész két ezüstöt, Müller Zsófia rendezőasszisztens egy ezüstérmet gyűjtött be. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem referenciamunka a vadasparki játszótér

Lekerült a játékforgalmazó cég honlapjáról a szegedi vadasparki játszótér, amit pár napja még referenciamunkaként tartottak nyilván. Tovább olvasom