Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Ezt tette a Stefániával egy markoló

Szeged – Markológép hajtott végig a Stefánia sétányán, „mély nyomokat" hagyva maga mögött. Olvasónk fedezte fel a pusztítást, azonnal levelet írt a városházának és lapunknak.
– Szerencsére nem sérült meg a díszburkolat, de a zöldterületen, valamint a gyöngykavicsos úton károk keletkeztek – válaszolta kérdésünkre Molnár László, a szegedi polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának vezetője. – A markoló a partfal-beruházáson dolgozó egyik alvállalkozóé, a kivitelezőt köteleztük az okozott károk helyreállítására.

Ezt tette a Stefániával egy markoló. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Olvasónk, Széll Zoltán figyelt fel március 25-én, kedden arra, hogy a szegedi vár felől egy markológép hajtott át a parkon és a játszótéren, és eljutott egészen a park Arany János utca felőli „kijáratáig". A trafóház mellett, a gyalogjárdán állt meg, ahol már várta valaki, aki szintén a park területén, a trafóházzal szemközti füves területen parkolt a gépkocsijával.
Tette mindezt néhány „zsáknyi" kőért – írta olvasónk abban a levélben, amit elküldött a városházának, valamint lapunknak. Azt is megkérdezte: a partfal építkezését végző kivitelező cég kapott-e engedélyt arra, hogy felvonulási területnek használva a Stefániát, azt megrongálja, az ott sétáló, pihenő városlakók nyugalmát zavarja, a játszótéren játszó gyermekeik életét veszélyeztesse. Az iroda válaszából kiderült: nincs engedélye. Majd a beruházás egy későbbi szakaszában használhatnak az építők egy sávot a járda mellett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbukták a devizaadósok a Lombard-pert

A Szegedi Ítélőtábla mai jogerős döntésében elutasította a Lombard ellen beadott keresetet. A szerződési feltételeket a bíróság nem vizsgálta. Tovább olvasom