Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Farkas Helga csontjait fordította ki az eke Berényben?

Az RTL Klub Híradójának egy erdész azt mondta, nem kizárt, hogy a 23 évvel ezelőtt elrabolt Farkas Helga maradványaira bukkantak - egykor ott is keresték a fiatal lányt.
- Jászberény határában, nem messze a farmosi úttól szerda délelőtt tarvágás után, facsemeték telepítésére kezdték meg a talaj előkészítését, írja a szoljon.hu. Délelőtt kilenc óra körül, nagyjából hatvan centiméter mélyen dolgozott a munkagép ekéje, amikor a csontokat kifordította a földből.

- A csontokat megvizsgálta egy orvos is, aki első, még koránt sem hivatalos véleményeként azt fogalmazta meg, hogy legfeljebb harminc - negyven éve a földben lévő csontokat találtak most meg a földben - írta az index.hu a szolnoki portálra hivatkozva.

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó erdész szerint Farkas Helga maradványait találták meg. Elmondta, nem kizárt, hogy a 23 évvel ezelőtt elrabolt fiatal lány csontjaira bukkantak, hiszen annak idején ezen a területen is keresték.

Az kereskedelmi tévé híradójának feltételezése ellen szól, hogy a lány elrablásával vádolt egyik férfi, akit utóbb meggyilkoltak, halála előtt feleségének azt mondta: a lány holttestét egy tóban rejtették el, majd később kiemelték a vízből, és a csontokat egy erdőbe vitték, ahol elégették...

A szegedi Farkas Helgát 1991.  június 27-én este rabolták el a Szeged közeli algyői híd környékén. Kocsiját, mellyel Orosházáról Szegedre indult, később megtalálták, de a gépkocsit nem Farkas Helga vezette a megtalálás helyszínére. A lány elrablására az utalt, hogy egy titokzatos suttogó telefonhang 500 ezer márkát követelt a szabadon bocsátásáért.

A tettesek június 27-e és 30-a között tizennégyszer keresték telefonon a családot, többször meg is állapodtak a pénz átadásában, de a találkozó egyszer sem jött létre. Június 30-a után megszakadt a kapcsolat az emberrablók és a család között, a bűnözők azután soha többé nem jelentkeztek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svejk, Páratlan páros és bakterház az újszegedi szabadtérin

A szegediek nyáron a Svejket, a kecskemétiek a Páratlan párost játsszák, Székesfehérvárról az Indul a bakterház vendégszerepel. Tovább olvasom