Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fedett standok a Cserepes sori piacon

Szeged - Elkezdődött a Cserepes sori piac átalakítása. Első lépésként 80 kereskedő és a használtcikk-piac árusainak feje fölé kerülnek ponyvák – amelyek korábban a Mars téren szolgáltak.
Néhány héten belül 80 kereskedő, valamint a használtcikk-piac árusai és vásárlói feje fölé kerül ponyva a Cserepes sori piacon. Az 5 sort lefedő sátrak korábban a Mars téren védtek az esőtől. A régi asztalokat is megszerezte innen a Cserepes sori piac – hogy mennyiért, Erdős István ügyvezető igazgató nem árulta el.

– A tulajdonosok májusban fogalmazták meg: kell a felújítás. Kultúráltabb és átláthatóbb lesz a környezet, a vevők is kényelmesebben tudnak majd vásárolni. A már felhúzott ponyva alatt a régi, összeeszkábált asztalokat lebontottuk, és ugyanez vár 2–3 héten belül az ócskapiaci példányokra is. Ez a fejlesztés első üteme, amit a régi pavilonok lebontása, és egy egységes bódésor kialakítása követ. Két-három éven belül teljesen megújul a Cserepes sor – magyarázta Erdős.

A Mars térről „importálták
A Mars térről „importálták" a ponyvákat.
Fotó: Schmidt Andrea

Az első ponyva alatti részt már birtokukba is vették a kereskedők, akiknek a kulturáltabb körülményekért nem kell magasabb bérleti díjat fizetniük. Az új pavilonok felépítéséhez is csak minimális hozzájárulást kell fizetniük – ezt egyhangúlag el is fogadták.

– A vásárlók is jobb érzéssel látogathatnak majd ki a piacra, hiszen a régi bódévárost még a délszláv háború idején húzták föl. Akkor nagyon hamar kellett megépíteni, így egységes arculat nem jöhetett létre. Megértek már a cserére – mondta a piacigazgató. Jelenleg 500–700 árus kínálja portékáját a Cserepes soron. A külső részen álló kínai bódévárost a vezetés a teljes felújítás után a piacon belülre költözteti. A felszabadított területet a tervek szerint szintén átalakítják. Hamarosan a hentesbolt is újranyílik.

Olvasóink írták

 • 10. Vörcsi 2010. október 15. 22:45
  „"Alig van már mozgás a Cserepes piacon --- hátha így beindul valami ----sorra mennek tönkre a árusok,"
  Én azt láttam, és hallottam, hogy az árusok kínaiak, vagy rokkantnyugdíjasok!
  Melyíkükért kelllene aggódnom?”
 • 9. tüsök 2010. október 15. 12:49
  „A kapitalizmus erről szól, ezt tudja mindenki.Kínálat kereslet amiben az ár és a termékek minősége döntő tényező.”
 • 8. gróf 2010. október 15. 11:39
  „Köszönöm, szóval nem strand lesz, csak fedett helye az árusoknak :D
  Már úgy örültem :P”
 • 7. Virtuozo 2010. október 15. 11:19
  „5. hozzászólás Zotya100 2010.10.15. 10:10

  "Kedves gróf! A cikkíró helyesírásával -- kivételesen! -- itt nincs probléma."

  De sajnos van: "Kultúráltabb"

  Tanuljuk már meg egyszer s mindenkorra, hogy "kulturált" és nem "kultúrált"!”
 • 6. SZERINTEM 2010. október 15. 11:01
  „Alig van már mozgás a Cserepes piacon --- hátha így beindul valami ----sorra mennek tönkre a árusok, nincsenek vásárlók -ill. drasztikusan lecsökkent (és jelenlegi is csökken) a számuk.
  Szerintem az idő mondja meg, hogy segít-e ez a "mentő-ötlet" a piac fenntartásában. Tulajdonképpen nem is értem, hogy lehet még fenntartani a piacot, szerintem veszteséges. S, hogy most még a bérleti díjat sem emelik meg a "komfortosabb" elárusítóhelyekért .... hmmm....”
 • 5. Zotya100 2010. október 15. 10:10
  „Kedves gróf! A cikkíró helyesírásával -- kivételesen! -- itt nincs probléma. A stand elárusítóhelyet jelent, tehát jól írták. (Nem azonos a stranddal!)”
 • 4. gróf 2010. október 15. 08:18
  „"Fedett standok a Cserepes sori piacon"

  Végre lesz uszoda Szegeden, de a helyesírásra oda figyelhetne a cikkíró!”
 • 3. hehe 2010. október 15. 08:12
  „Megértek már a cserére - mondta a piacigazgató. amikor már nem járnak vásárolni az emberek.és alig van árus a piacon .”
 • 2. expro 2010. október 15. 06:53
  „Akkor a mars téri bodékat oda kell áthelyezni,
  akkor csend lesz végre.”
 • 1. daveedbrown 2010. október 15. 06:32
  „Akkor az U pavilon elől is elvihetnék azokat a roncsokat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Google ölte meg Bambit

Hajmeresztő és vicces felvételeket is készít a világ nagyvárosait fotozó Google. A NORC utcaképeket készített Szegedről is, lefotóztak például egy rendőri intézkedést. Tovább olvasom