Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Feke Pál új világa

Szeged - Új világ vár! Ez a címe Feke Pál új CD-jének, amelyen – pályáján először – nem musicaldalokat énekel. Producerei szólókarriert álmodnak neki. A musicalszínész a nyáron biztosan király lesz, Szegeden: István.
A Társulat István, a királyának címszereplője most alighanem meglepte rajongóit: Új világ vár! című, nemrég megjelent, harmadik CD-jén Feke Pál nem musicalszámokat énekel, hanem a saját dalok mellett közkedvelt világslágereket, filmzenéket – izgalmas hangszerelésben. Hogy mást ne említsünk: 70 tagú szimfonikus zenekarral, a Pejtsik Péter vezényelte Óbudai Danubia Zenekarral dolgozott együtt...

Agyő, musical? – kérdeztük a Szegeden igen népszerű énekest pár nappal ezelőtt, amikor egy dómbeli koncertszereplést kötött össze új lemezének népszerűsítésével. – Nem hiszem, hogy mindazoknak, akik a musicalszerepeimből ismernek, túlzottan idegen lesz ennek a CD-nek az anyaga: lírai, nagyívű, nagy hangszerelésű, nagyon könnyen befogadható dalokról van szó, mindegyik a kedvencem, ha akarnék, se tudnék amolyan „leget" választani közülük. Remélem, igen sokan megszeretik mindet, és viszik a lemezt – mondta mosolyogva a művész, aki ezen a nyáron is Szeged vendége lesz a szabadtéri Istvánban.

Bízik CD-je sikerében. Fotó: Frank Yvette
Bízik CD-je sikerében.
Fotó: Frank Yvette

Ha mégoly sokan megszeretik is Feke Pál új dalait, az a 20 millió aligha térül meg, amit a producerek beletettek ebbe a lemezbe és pr-kampányába. – Nem a lemezbe, Feke Pál jövőjébe, ami reményeim szerint sikeres szólókarriert jelent – válaszolta a producer, Rosta Mária. – Dorozsmai Péterrel, a másik producerrel együtt nagyon hiszünk ebben, ezért finanszíroztuk meg a lemez szokásosnál jóval nagyobb költségét. És mert Pali ezt megérdemelte – nyújtotta az előadó felé a Zikkurat ügynökség legújabb produkcióját, hadd fotózzuk Feke Pált az ő „új világával".

Erről eszünkbe jutott a felújításra váró régi szülői ház Dunakeszin, Feke Pál szívesen beszélt róla, különösen a kertről, ahol talicskában tologatja a földet, abban a kevés időben, amit erre tud szánni. Természetesen Fannival élnek ott, mondta, mintha bizony a hűségükről ismernénk a sztárokat, és ő már az elmúlt nyáron is beszélt lapunknak Fanniról... – Ahhoz, hogy igényes munkát végezzek, szükségem van a nyugodt, harmonikus háttérre – szögezte le. – És a somlói galuskára a Kis Virágban – jutott eszébe a tavaly nyári szegedi élvezet, amit meg akar ismételni néhány hónap múlva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéti sütimustra Algyőn

Algyő - Még a húsvéti locsolkodók érkezése előtt letesztelhették legjobb receptjüket az algyői… Tovább olvasom