Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Felfüggesztett börtön a dorozsmai óvónőt megverőknek

Szeged - A pedagógus szólt, hogy gyereküket ne mindig késve vigyék az óvodába, erre megpofozták, rángatták, szidalmazták. A történtek után gárdisták vonultak Dorozsmán.
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a két nő és egy férfi, akik tavaly októberben rátámadtak egy óvónőre Kiskundorozsmán. A pedagógust azért pofozta meg egyikük, és azért rángatták, szidalmazták, mert az óvónő kérte őket, hogy a gyereküket ne mindig késve vigyék az óvodába, mert így lemarad a reggeliről és a hasznos foglalkozásokról.

A család nagyobbik lánya vitte a kisfiút óvodába, neki szólt az óvónő. Ezt azonban sértőnek érezte, ezért az anyjával és a bátyjával ment vissza az óvodába. Akkor támadták meg az óvónőt. Az anya többször is megpofozta a pedagógust, a többiek pedig rángatták és minősíthetetlen hangnemben szidalmazták az óvónőt. Mindezt a hároméves gyerek szeme láttára tették. Az óvónőn még kollégái sem tudtak segíteni, akik a dulakodás egy részét látták.

– Amikor én beléptem a kiscsoportosok szobájába, a nő már „csak" üvöltözött. Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal szidta az intézményt és a kolléganőt. Megfogtam a kezét, és megkértem, menjünk ki. Hallgatott rám, velem tartott. Az üvöltözést azonban nem hagyta abba, az öltözőben már ötven gyerek látta és hallotta. Kérlelésemre végre kimentek. Az asszony a kapuban még azt mondta: „Mondja meg neki, hogy ne tegye ki az utcára a lábát, mert megölöm, megfojtom!" – nyilatkozta Peták Angéla tagóvoda-vezető az eset után.

A bíróságon a vádlottak csak részben ismerték be tettüket. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt a bántalmazó anya 1 év 8 hónap, fia 1év, míg lánya 1 év 2 hónap börtönbüntetést kapott. A Szegedi Városi Bíróság mindhármuk börtönbüntetését 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlottak fellebbeztek.

A történtek és a pedagógusokat ért megszaporodó támadások miatt a Jobbik és a Magyar Gárda annak idején felvonult Dorozsmán.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. laskun 2009. április 03. 06:54
  „Tényleg felkelene fügeszteni őket! Jó magasra!”
 • 32. hazám 2009. április 02. 21:10
  „Összeuszítás folyik! Mikor vesszük már észre? Direkt ilyen primitiveket felbíztatnak, s akkor ők csinálják a cirkuszt, amiért nem kapnak semmit, vagy esetleg segélyt.”
 • 31. Titanilla 2009. április 02. 13:16
  „Nem értem miért verekedtek? Csak nem azért mert az ovónő szólni mert? Ez akkora sértés, hogy azonnal ütni kell? A kis rajkó tehát zavarhatja az egész ovóda és a többi gyerek munkarendjét? Koronájais van? Éspersze aranyból! Mióta ilyen érzékenyek a kisebbség tagjai? És ha énrám megjegyzést tesz roma ur és felpofozom, én is csak felfüggesztett büntetést kapok? Véget kellenemár vetni ennek a nagy uralomnak! Akik meg annyira pártolják Őket, vigyék oda maguk mellé szomszédnek a Rózsa dombra, de a parlament is elég nagy pár család ott is elférne. Félreértés ne essék! Nem vagyok fajgyülőlő, van roma ismerősőm, dolgozik rendesen nem bánt senkit, normálisan viselkedik, semmi bajom vele. Voltam olyan családnál, ahol olyantisztaság és rend volt, hogy bárki megirigyelhette volna. És egyszerü emberek voltak.”
 • 30. egy 2009. április 02. 11:48
  „Vádlottak fellebbeztek????! A qurva anyjukat! És remélem a drága bírónak is lesz még az életben ilyen szomszédja! Kívánom neki! Idióta! Nem kell ide szigorúbb BTK., hanem a teljes szigor a büntetések kiszabásánál! Az ilyen töketlen bírók meg mehetnének a magas fizetésükkel a fenébe!”
 • 29. kraxor 2009. április 02. 11:47
  „Ne aggódjatok annyit! El tudjátok képzelni, hogy 3 évig nem fognak bűnözni? :)
  Csak idő kérdése, és el fogják nyerni méltó büntetésüket, ebben biztos vagyok.

  Az meg gusztustalan, hogy fellebbeztek az ítélet ellen. Inkább húznák meg magukat, örülnének, hogy ezúttal elkerülték a börtönt.”
 • 28. _palla_ 2009. április 02. 11:26
  „Felfüggesztett... :S Miért nincs mellé pénzbüntetés, vagy közmunka? Ennyire megbocsátó a törvénykezés a verekedőkkel szemben? Általában, bőrszíntől függetlenül.”
 • 27. dragboyz 2009. április 02. 10:24
  „Aki egy ovónőt, de egyébként bárkit is megver, az másoknak is szép példát mutat, kicsinek nagynak egyaránt. Igenis kapja meg méltó büntetését az ilyen! A cigányok ezért nem tudnak sosem beilleszkedni, mert már gyerekként belenevelik a cigányságot a sarjukba!”
 • 26. nanemaaa 2009. április 02. 09:32
  „Hála a magasságosnak! Mégis csak van IGAZSÁG!
  Hetek óta tördelem a kezeimet, nehogy má egy kokszost véletlenül megbüntessenek! De nem! Jól van ez így! Ha netán büntetést kapnának, akkor esetleg nem lennének olyan magabiztosak és a végén még gátlásosak lennének. Ezzel meg elveszítenék teljes fajtajellegüket.... elkorcsosulnának. Szerencsére vannak nagy formátumú emberek, akik tudják, mi kell ennek a szerencsétlen magyar nemzetnek. MI lenne velünk napi fenyegetettségek és fejlett alvilág nélkül? Köszönjük Emese!”
 • 25. 751510 2009. április 02. 09:31
  „Senkit nem érdekelnek a kezdő pszichológusok...”
 • 24. klj_54 2009. április 02. 09:16
  „22. hozzászólás moonka 2009.04.02. 08:54

  Hozzászóláodról egy kezdő pszichológusnak egy szó jut eszébe: Projektio
  (Kivetítés, saját gondolataink, néha önkritikánk kivetítése másra!)”
 • 23. moonka 2009. április 02. 08:54
  „flexasnake egy F.sz!!! Hülye balos Köscög!Aki egész nap itt Bazstat mindenkit,és mindenbe bele vau-vau!”
 • 22. bo 2009. április 02. 08:10
  „Hát ki nevelné szépen a pujákat, ha leültetik őket?!”
 • 21. redstar 2009. április 02. 08:08
  „Miért nem az elkövetőket függesztik fel?/Csak a nagyobb nevelő hatás kedvéért.../”
 • 20. nagypappa 2009. április 02. 03:48
  „Nekem is az a véleményem, ha nem is sokat, de hat hónapot legalább le kellene ültetni velük. Mindjárt jobban éreznék a cselekményük súlyát.”
 • 19. nyomdasz63 2009. április 01. 22:58
  „Fellebbezés ??? Addigra érik a bodza,és annak az árából az igazságszolgáltatást....áh !”
 • 18. flexsnake 2009. április 01. 20:12
  „Ilyenkor jönne hogy bezzeg az én időmben... És ott még volt pajeszhúzás meg pofon is :D
  Persze nem a diák adta és nem a szülő a tanárnak.”
 • 17. ISD_Avenger 2009. április 01. 20:02
  „flexsnake,

  Szabad hát! :D
  Csak gondoltam, belepofázok egy kicsit. :)”
 • 16. LukSzusz 2009. április 01. 19:52
  „Szegény ovónénit még a bíró is húzza.
  A fekáknak Kossuth díjat.”
 • 15. flexsnake 2009. április 01. 19:50
  „11. pedig próbáltam értelmesen írni hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak más mint a testi sértés. A foglalkozás köre miatt. Ha a tanárt azért verik meg mert átlóg az almafája a szomszéd kertjébe akkor nem közfeladatot ellátó személy elleni erőszak lesz mert az almatermesztés nem közfeladat Más a büntetési tétele.Elméletileg súlyosbító tényezőnek kellene lennie.

  12. tudom hogy a BTK mit ír, nem is értek vele egyet. Azért is írtam hogy a befejezett cselekményért nem tudnék felfüggesztettet adni. A jogalkotó szerint a felfüggesztett azért működhet mert vannak olyan tettek amik nem olyan súlyúak hogy azért letöltendő büntetés legyen, de már azon túl mennek hogy pénzbüntetéssel jutalmazzák. Ez olyan se eleje se vége. Van meg nincs is büntetés. Nincs mert nem kap. Van mert lehet ha tesz valamit. A BTK a lopást sem bünteti amputálással én mégis szeretném. Szabad nem értenem a BTK-val egyet?”
 • 14. Yossarian 2009. április 01. 19:49
  „húha, most aztán nagyon megbüntették őket. még jó, hogy azt nem mondta nekik a bíró, hogy ha legközelebb összeakadnak az ovónővel, üssék is agyon.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlamenti téma lett a Szeviép

Szeged - A szegedi városvezetés támogatásával, szabálytalanul akar fölhasználni uniós pénzt a Szeviép Zrt. – mondta a parlamentben Bodó Imre. Minden szabályos – szögezte le a cégcsoport egyik tulajdonosa, Pistrui László. Tovább olvasom