Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Feljelentést fontolgatnak a Zászló utca lakói

Szeged - Csapadékelvezetőt, világítást, tereprendezést ígért a Honvéd téri parkolóház építtetője a tömb mögötti házaknak. A kivitelezés késik, a cég türelmet kér, a lakók feljelentést fontolgatnak a tehetetlen önkormányzat ellen.
A Honvéd téri Tisza ház és parkolóház építtetői ígéretet tettek a mögöttük lévő Zászló utcai tömbbelső lakóinak. Úgy tudom, a beruházás csúszása miatt utolsó határidőként július végéig köteles lett volna a cég az építési engedélyben foglaltak szerint kiépíteni a közvilágítást, gondoskodni az esővíz elvezetéséről, rendbe tenni a munkagépek által feltört burkolatot, és zöldfelületet kialakítani – írta panaszos levelében Kuzmán Józsefné szegedi olvasónk Gyimesi László önkormányzati képviselőnek a Városrészek fóruma című sorozatunkban. Szabó B. János, a háztömb 57 lakását képviselő lakásszövetkezet elnöke hozzátette: a keddi viharban megint elöntötte a házat a saras esőlé, az őket a parkolóházzal összekötő rézsűről és a saroktömb tetejéről szintén hozzájuk ömlött a víz. A lakók gumicsizmában álltak neki kitisztítani az építkezéskor eltömődött csatornát. A csapadéknyelő rácsok ráadásul 5-6 centire kiállnak a földből, amióta a munkagépek letaposták az udvart. Az elnök úgy látja, a családok belefásultak, hogy a polgármesteri hivatal és a beruházó egymásnak passzolja a labdát, miközben semmi nem történik. Ügyészségi feljelentést fontolgatnak az önkormányzat ellen, amely nem képes zöld ágra vergődni a kivitelezővel.

Áldatlan állapot a Honvéd téri parkolóház mögött. Fotó: Schmidt Andrea
Áldatlan állapot a Honvéd téri parkolóház mögött. Fotó: Schmidt Andrea


Gyimesi László úgy reagált a lakók felvetésére: – A terület felújítására végre elkészültek a tervek. Az önkormányzat és a beruházó Grundagend Kft. hónapok óta vitatkozik és levelezget. Jelenleg a vízjogi engedélyek beszerzése van folyamatban, ezt a cégnek kell elintézni. A héten már felszólította az önkormányzat arra, hogy szerezze be – tette hozzá. Azt az ígéretet kapta a városházáról, hogy záros határidőn belül rendezik az ügyet, ez hatósági hatáskör, nem képviselői. A közvilágítás ügye jobban áll, 5 lámpatestet megrendeltek az áramszolgáltatótól. A terv jövő héten érkezik be a polgármesteri hivatalba, és az illetékes bizottság döntése után 4 hónapon belül valósul meg a kivitelezés.

– Folyamatosan tartjuk a beruházóval a kapcsolatot, legutóbb a vízjogi engedély miatt küldtünk ki felszólítást, és sürgettük az intézkedést. Ha a csapadékelvezetés megoldódik, következhet a burkolatjavítás és a zöldterület rendezése – tájékoztatott Antalicz Zoltán, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának műszaki ügyintézője.

– Nem feledkeztünk meg a lakókról, a tervezés, az engedélyeztetés és a kivitelezés előkészítése folyamatban van. A napokban egyeztettünk is néhányukkal, jelenleg a kivitelezővel tisztázzuk a részleteket, és hamarosan elkezdődhetnek a munkálatok – mondta Bozsó István, a beruházó Grundagend Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető hozzátette: egy negyvenéves problémát örököltek meg, ami egy rossz konstrukció eredménye. Az építkezéssel párhuzamosan eddig is számos városi kérésnek eleget tettek: felújították a Zászló utcai járdát, 4 millió forintot költöttek a Honvéd téri játszótérre, és 3 millió forintért alakították ki a parkolóház előtt a Tisza Lajos körúti forgalomterelő szigetet.

Olvasóink írták

 • 4. jq 2012. október 10. 10:38
  „Amíg nincs vízjogi engedély, addig nem lehet kiadni a használatbavételi engedélyt! ne tessék mellébeszélni”
 • 3. azmegszeged 2012. október 06. 04:10
  „2. Zé0 2012.10.05. 13:46

  Hát márpedig ha utánaszámolsz, ezeknek ennyi az ára.”
 • 2. Zé0 2012. október 05. 13:46
  „Csak tudnám mit csináltak a játszótéren, ami 4 millió(!) forintba került, illetve mi volt 3 millió(!) forint a forgalomterelő sziget kialakításában... bár ez Magyarország 2012-ben...”
 • 1. Beroesz 2012. október 05. 12:46
  „Tipikus magyar kapitalisták: tönkretették az udvart, Bozsó úr pedig olyan szempontokat emleget, amelyek tökéletesen irrelevánsak. Nem a játszótérről kellene beszélni, hanem úriemberi becsületszónak megfelelően elvégezni a megállapodásnak megfelelő munkát.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség Kistelek vezetőit

Nagy Sándor polgármester szerint csak alaki hiba történt az ügyben. Tovább olvasom