Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Fesztiválok, perkeltek, Super 8

Csongrád megye – Enni, szaunázni, filmet nézni... Kell ennél több egy őszi hétvégén? Nem biztos. De lehet miből választani. Programok, ha kimozdulnának.
Kierkegaard-konferencia
Szeged, MTA SZAB-székház, szeptember 27., péntek
10.40:
Szeged ad helyet a legkiválóbb magyar Kierkegaard-kutatók és -fordítók, a Kierkegaard-ral foglalkozó filozófusok összejövetelének, amely a széles közönség előtt is nyitott, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Koncert és fesztivál az IH-ban
Szeptember 27., péntek
20.00:
Tom bámulatos koncertjeit élménydús előadásmód, virtuóz gitárjáték és jókedv jellemzi. Izgalmas, egyéni hangzásvilágú saját szerzeményei mellett neves külföldi előadók (Queen, Nat King Cole, The Beatles, Billy Idol, Michael Jackson) kedvelt számait is megszólaltatja.
Szeptember 28., szombat
16.00:
A Dél-alföldi Harmonikabarátok Klubja szervezésében harmadik alkalommal rendezik meg a tangóharmonikás bemutatót. A gálaműsorban több szomszédos ország kiváló muzsikusai is fellépnek.

Tápai búcsú
Tápé, Művelődési ház, szeptember 27., péntek
18.00:
Kiállításmegnyitó helyi kézműves alkotók munkáiból, majd Molnár Mária Tápai emlékhelyek című könyvének bemutatója.
Tápé, Búcsú tér, szeptember 28., szombat
10.00:
Bemutató a Gyékényes Műhellyel és a Napsugaras Egyesülettel, valamint Fotókuckó: keresik a tápai búcsú fotóarcát! 14.30-kor a Fricsay Ferenc fúvószenekar, majd a Nyenyere Egylet zenél. Később Péter Szabó Szilvia várja a közönséget. 18.30-kor kezdődik a buli a Green6 együttessel.


Plébánia
18.00:
Szentmise, majd komolyzenei koncert.
Plébánia, Szeptember 29., vasárnap
7.00, 10.00, 18.00
órakor ünnepi szentmisére várják a híveket.
Búcsú tér
14.00:
gyékényszövés-bemutató és gyöngyfűzés, majd 14.30-kor indul a menettánc a művelődési háztól a Búcsú térig. 17.30-tól Ferenczi György és a Rackajam zenél. 19.00 órakor kezdődik István, a király című multivíziós és diaporámaműsor. 21.20-kor Babits Mihály Szent Mihály című versét hallhatják.

Super 8 mm fesztivál
Szeptember 27. péntek
Vármúzeum:
17.30:
Camillo Valle, The art of super 8 című dokumentumfilmje
18.00: Versenyfilmek 5.
20.00: Ünnepélyes eredményhirdetés (red carpet show)
Várkert:
21.00:
Colorstar-koncert
XI. Orion űrhajó party
Dj Megyeri
(600Ft)


Szeptember 28. szombat
Várkert:
17.00:
Diónyi Színpad: Mese a kőről (bábelőadás kicsiknek és nagyoknak)
Belvárosi mozi:
18.30:
V. Super 8 Erkély koncert
Hypermarché és barátaik (Szeged)
Várkert:
20.00:
Camillo Valle, The art of super 8 c. dokumentumfilmje
21.00: Dj Zöld, vizual: Méhkas dia projekt (Székesfehérvár)
(500 Ft)
Szeptember 29. vasárnap
Várkert:
18.00:
VII. Videoton tv-játék-bajnokság (Hihetetlen értékes nyeremények! Nevezés a Várkert pultjánál)
Minden nap kötetlen, interaktív sörpadasztal beszélgetések, mini konferenciák és szakmázás a SUPER 8 világáról. Minden nap élőben tudósít a Rádió Mi csapata!

18. Őszi Kulturális Fesztivál
Millenniumi Klub, szeptember 28., szombat
17.00:
A kaTARzis című vándorkiállítás megnyitója. Megnyitja: Drahos Zsuzsa főszervező és Verbőci Patrícia fotográfus. A tárlat október 8-áig látogatható.

Faktor Blues Band-koncert
Hódmezővásárhely, Club söröző, szeptember 28., szombat
20.00:
A Faktor Blues Band idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Születésnapi koncerttel örvendezteti meg közönségét.

I. Aranyfakanál Pörköltfőző Verseny
Sport Bisztró Szeged, Pille utca 11., szeptember 28., szombat 9 órától
Öt fős csapatok jelentkezését várják a helyszínen

„Itthon vagy – Magyarország, szeretlek"
Ópusztaszer, Nemzeti Történeti Emlékpark, szeptember 28., szombat
11.30:
Honfoglalás kori lovas bemutatót láthatnak, amelyet 14.30-kor megismételnek. Egész nap alföldi magyar népzene, kemencében sütögetés, gyerekjátékok, vándorfotográfus, régi idők ízei és iparosbemutató várja a közönséget.
Szeptember 29., vasárnap
10.30:
Terelési bemutatóval, Mihály-napi behajtással kezdődik a nap. Később néptáncfellépést és a Szeri népdalkör műsorát láthatják, majd lesz lópatkolás és honfoglalás kori lovasbemutató, valamint bábelőadás. Egész nap szürettel, iparosbemutatóval és népi játszóházzal várják a közönséget. Vasárnap a PARK jegycsomag látnivalói 50 százalékos kedvezménnyel látogathatók.

I. Szegedi Sakknapok
Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóra, szeptember 28–29., szombat–vasárnap
9.00:
A Maróczy Géza Sakkegyesület rendezi meg az I. Szegedi Sakknapokat. Szombaton 9.00 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a rendezvény, 10.00 órától Duró Zsuzsa gyermekpszichológus, tehetségfejlesztési szakértő tart előadást. 11.00 órától sakkról mint iskolában választható tantárgyról lesz szó, majd 12.00 órától Makó Valér sakkoktató beszél a tapasztalatairól. 13.00 órakor részt vehetnek a Sakóca könyvbemutatón, 14.30-kor kezdődik a magyar–szerb barátságos sakkverseny.


Vasárnap 10.00 órától színész/média/önkormányzat/rendészeti szervek konzultációs sakkversenye kezdődik, ugyanekkor sakkfeladványokkal készülnek gyerekeknek és felnőtteknek. 11.00 órakor Sósakk szimultánt tartanak egy magyar sakkmesterrel.

Szaunázók hétvégéje és Szent Mihály-napi bivalysütés
Mórahalom, Szent Erzsébet Gyógyfürdő, szeptember 28–29., szombat–vasárnap
10.00:
Szombaton homokháti gyógynövényes szeánsszal kezdődik a program, majd montenegrói hegyi pásztorokkal és ruskaja banjával – virgácsos orosz szeánsszal – folytatódik. 14.00 órától ingyenes bivalysültkóstolón vehetnek részt a Colosseum Hotel Grillteraszán. Ezután fiatalító hétvezér-szeánszon életelixírrel, „zöld mámor" avokádós szeánszon, majd mézben fürdő Kánaán mézes szeánszon és karibi ananászos-kókuszos szeánszon, legvégül pedig vendégsanyargató jeges szeánszon vehetnek részt. Szombaton a mórahalmiak számára a belépés ingyenes.
Vasárnap 10.00 órától kezdődik a negrós torokregeneráló szeánsz, majd vitaminbomba-szeánsszal narancsbőr ellen, grapefruitos frissítő szeánsszal, uborkás bőrfeszítő szeánsszal, Adria kincse sós-levendulás szeánsszal, riói kávés-kakaóvajas szeánsszal, Homokhátság nektárja mézes szeánsszal és vendégsanyargató jeges szeánsszal várják a közönséget. 21.00 órakor gyülekező a Bástya Nyugdíjasklubnál, majd közösen meggyújtják a Szent Mihály-napi tüzet.

Pick utcai futófesztivál
Szeged, Dóm tér, szeptember 29., vasárnap
10.00:
A Szegedi Sport és Fürdők Kft. megrendezi a régió legnagyobb utcai futóversenyét. A rajtok időpontjai: 10.00 óra (6 kilométer), 10.50 óra (háromfős családi csapatverseny), 11.30 óra (3,4 kilométer). A családi csapatversenyen a három fő között legalább egy szülő és egy női versenyző részvétele kötelező. A három csapattagnak végig, együtt futva kell teljesítenie az 1,5 kilométeres távot. Nevezés: a Városi Sportcsarnok I. emelet 108. számú irodájában pénteken 9–12 óráig, valamint a rendezvény napján, vasárnap a Dóm téri versenyközpontban reggel 8 órától az aktuális futamot megelőző negyed óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépnek indul, de elromlik

Vasárnapra rossz lesz az idő, úgyhogy a szabadba pénteken meg szombaton menjen! Persze, ha meg akar ázni... Tovább olvasom