Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Fidesz: túl gáláns az önkormányzat

Szeged - A Ligetfürdő kettős ügyvezetésének megszüntetését javasolja gazdasági alpolgármester. A Fidesz szerint ez minimum furcsa. A városvezetés szerint lényegében nem változik semmi.
A 80 százalékban önkormányzati tulajdonú Ligetfürdő Kft. kettős ügyvezetésének megszüntetését, egyszemélyes ügyvezetést javasol Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester – a közgyűlés pénteken erről is dönt. – Ez nem szokásos, és akkor még finoman fogalmaztam – mondta Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet Hüvös László frakcióvezetővel tartott. Gyimesi kifejtette: az üzleti életben és a társasági jogban sem bevett gyakorlat, hogy a tőkebefektetéssel és a társaságban meglévő befolyás mértékétől eltérően szabályoznák a cég irányításának jogát.

A szocialisták teljesen átjátszanák az új fürdőt a Leisztinger-birodalomnak? – tette fel a kérdést a Fidesz. A párt szerint a jó erkölcsbe is ütközhet, ha lemond az ügyvezetésről az önkormányzat, „hiszen a Ligetfürdő Kft. 8 milliárdos vagyonának döntő többsége az önkormányzattól, illetve uniós pénzből származik". A képviselők utaltak arra, hogy a döntés hátterében az állhat: a jelenlegi városvezetés nem szeretné, ha utóda beleszólna a fürdő vezetésébe.

Szentgyörgyi Pál közleményben reagált: „a szegedi Napfényfürdőt működtető Ligetfürdő Kft. 80 százalékban önkormányzati tulajdon, 20 százalékban a Hunguest Hotels Zrt. tulajdona. Az építkezés ideje alatt a cégnek két ügyvezetője volt, az egyik a beruházásért, a másik a működtetésért felelt. Mivel a beruházás véget ért, értelemszerűen megszűnt a beruházásért felelős ügyvezető munkaköre, és egy vezető elegendő a cég élén. A Ligetfürdő Kft. működtetésében a fő szabály mindeddig az volt, hogy lényegi döntések csak a tulajdonosok 100 százalékos egyetértésével születhettek – ez a szabály nem változott, és a jövőben sem változik."

Olvasóink írták

 • 18. Hammada_Fleet 2010. június 24. 16:43
  „Ligetfürdő ügyben nem ez a legfelháborítóbb, hanem az, hogy felépült egy csilivili hiperszuper hodály, iszonyatos összegekért (elnézegetve a szerkezetét, nem tudom, télen miből akarják fűteni), közben Szegednek összesen egy(!) ötvenméteres medencéje van, ami hétköznap délutánonként kizárólag a versenysport céljaira van kisajátítva, délelőtt az egyetemisták járnak be ingyen, közönséges halandók hétközben gyakorlatilag nem használhatják. Van továbbá egyetlen(!) harmincméteres medence a nagyérdemű közönségnek egy kétszázezres városban. Van ellenben csoda csúzdánk meg pocak-és seggáztató felnőttpancsolónk, kettő is, hogy a pénzes proccos bunkókáinknak legyen hol két sör között ejtőzni egyet a habokban. Mindez a korábbi SZUE-árak háromszor-négyszereséért.
  Ez vérforraló, ezért Botka elvtársnak pártállástól függetlenül repülnie kell, jó lenne, ha a maszop méltóztatna elgondolkozni azon, hogy kivel akarja felváltani Botkát a győzelem némi esélye érdekében.”
 • 17. szilléri 2010. június 24. 16:04
  „Bocs ! Az állvállalkozók még ki sem vannak fizetve !
  Vodkának is kinéz egy -két év ha így folytatja !”
 • 16. sved 2010. június 24. 13:50
  „dongo! Azt imadom, hogy akik annak idejen a legjobban agaltak Solyom ellen, es a Fideszt szidtak a megvalasztasa miatt, ma azok a legharcosabb vedelmezöi. Hiaba, gyorsan valtozik a vilag, igy lett az 54%-bol 19,8%.”
 • 15. Sportplusz 2010. június 24. 11:33
  „.. napfény fürdő .. nappali rablás .. ennyi reméljük az uj ónkormányzat b botkaékat felelőségre vonja ..”
 • 14. madártej 2010. június 24. 09:56
  „Ki az a Leisztinger, hogy a 80%-os tulaj csak úgy odadobja neki a jó kis koncot? Vagy már a zsebében van a fél maszop Szegeden is, nemcsak másfelé.”
 • 13. dondongó 2010. június 24. 08:54
  „Például Sólyom leváltását Schmitt Palkóra - ezt tartom bűnnek. Vagy a képviselői lakhatási támogatással trükköző Domonkos mester kinevezését az Állami Számvevőszék élére.”
 • 12. sved 2010. június 24. 08:21
  „LOGAR! Es eddig kik ultek a "szakmai poziciokban"??? Talan bizony peldaul Karpati Zsuzsa, az Egeszsegugyi Keszletgazdalkodasi Intezet most elzavart föigazgatoja, akinek elözö allasa beosztott növer volt a cegledi korhazban (csak maszopos kepviselö is volt, es igy kapott egy zsiros allast)? Az ilyenek levaltasat tartod bunnek?”
 • 11. Logaritmus 2010. június 24. 00:21
  „A ceg eleteben lenyeges kerdesekrol a TAGGYULES dont, az ugyvezeto ezeket a donteseket hajtja csak vegre. Akinek volt mar valaha Kft-je az tudja ezt. Bizonyos limit felett az ugyvezeto bem
  is donthet egyedul. A Fidesz mar megint a vilagot csak a HirTV-bol ismero felmuvelt embereket hulyiti fals szoveggel. Mikozben az egesz orszagban foglaljak el a gatlastalan fideszes hordak a szakmai poziciokat, gyujtik a zsakmanyt most az faj, hogy egy jol fizeto allashellyel kevesebb lesz. Biztosan a Napfenyfurdo ugyvezetoi allasat is kiosztottak mar valamelyik Fidesz parttagnak aki most duhos nagyon. Nem mas itt a lenyeg!!!”
 • 10. Sportplusz 2010. június 23. 22:45
  „.. napfény fürdő ??!!.. maradt a 30m.-es uszoda .. épült egy csuszda . ( régi lepusztult állapotban ). néhány kis medencével.. a kinti termálvizes medence megszüntetve ,. az egész fürdő főlóslegesen körbeépitve,..milliárdokért .. enyi pénzből 2uszodát lehetett volna épiteni ..de Botkáéknak nem ez volt a lényeg hanem hogy mit lehet nyulni .. ezt kellene a Fidesznek számonkérni : milliárdos beruházás .. napi másfél mille kiadás .. bevétel minimális ..ki fogja ezt és miből finanszirozni ..nem a felelőtlen botka csapat hanem az adózó lakosok .. Kinában ilyenfelelőtlenségéert kötél jár !!??.. erről mi véleménye a botka szimpatizánsoknak .. nem az MSZP.-vel hanem néhány tagjával van probléma ..”
 • 9. laszo 2010. június 23. 20:42
  „Elnézést de már lassan fingani se lehet szeged fidesz nélkül”
 • 8. LukSzusz 2010. június 23. 20:38
  „Leisztinger állítólag haza ment,Telavivba.”
 • 7. igazságkereső 2010. június 23. 19:56
  „#5.linca: megkaptad Te ezt már az elmúlt 8 év alatt, a teljes pénzügyi,munkaügyi és a teljes eladósítási diktatúrával.Nem kell már itt a FIDESZ-t bevonni, az MSZP-SZDSZ rendesen elvégezte ezt a feladatot.Vagy lehet,hogy még Te ezt nem vetted észre,jó Neked!!”
 • 6. laszo 2010. június 23. 19:44
  „Elöször gondolkodni kéne Szegedi fidesznek”
 • 5. linca 2010. június 23. 19:25
  „Nem csodálkoznák ha egy kis idő elteltével ránkköszöntene egy új és szép Orbán diktatúra!
  Az esély meg van rá! 2/3!”
 • 4. linca 2010. június 23. 19:22
  „A FIDESZ most mindenbe beleköt amit az előző kormányzat alatt csináltak! Még a végén újra megépítik a fürdőt is!! :)”
 • 3. purgator 2010. június 23. 18:58
  „Elég volt a maszop mutyikból! Utoljára még ezt is le akarják nyúlni "végkielégítésnek"?”
 • 2. Lugas6 2010. június 23. 18:29
  „Ha a 80% az önkormányzaté, akkor egyértelmű a FIDESZes többség biztosítsa az ügyvezető igazgatót.”
 • 1. Léni 2010. június 23. 17:54
  „Gyimesi és Hűvös tart kiselőadást arról. hogy mi a szokás és mi a törvény?
  Amennyiben ők ennyire okosak, kioktathatnák a főnökeiket is ebben a témában,mert úgy
  tűnik ők sem az erkölcs, a moralítás és a józan ész szerint törvénykeznek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől apadhat a Tisza Szegednél

Az előrejelzések szerint pénteken kezdődhet meg a Tisza apadása. szerda délután 810 centiméter fölött ingadozott a folyó vízszintje. Tovább olvasom