Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Fődíjas lett Sári álomútja

Útjavítást, munkagépeket és rakétakilövőt is rajzolt a képére, amellyel fődíjat nyert a Magyar Közút Zrt. pályázatán az óvodás Gera Sára. Rollert és csoportkirándulást kapott jutalmul.
– Egy rossz utcát rajzoltam, ahol csőtörést javítanak, dolgoznak rajta lapáttal és légkalapáccsal, de jó utat is elképzeltem, ahol aszfaltsimító gép, markoló és betonkeverő megy. Távol egy rakétakilövő áll űrhajóval, amely a messzi bolygóra indul – mutatta be a 6 esztendős Gera Sára a díjnyertes rajzát. A szegedi Boros József Utcai Óvoda nagycsoportosa fődíjat vehetett át a Magyar Közút Zrt. Álomút pályázatán. A kislány képe él, csupa fantázia és szín, ugyanakkor nagyon pontosan ábrázolja az útépítők körüli terelőtáblákat, az útlezárást és a sebességkorlátozást. Sári elárulja, a babázásról már leszokott, mostanában szívesen figyel munkagépeket. Kérdésünkre, mi lesz belőle, ha nagy lesz, azt mondja: nem tudja még, nehéz a döntés.Mindenesetre a folytatást az alsóvárosi iskolában képzeli el, ahová egy utcabeli barátjával együtt járhat. Mutatja az oklevelét, a fődíja egy roller, amelyhez, hogy használ tudja, a „döcögős" utcájukat rendbe kell még hozni. Jutalma az is, hogy az egész Katica csoport kirándulásra mehet a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába. Sári nagyon örül a lehetőségnek, mert ott majd fel is szállhat a munkagépekre.

Nem ez a kislány első kitüntetése, háromévesen, amikor Vivaldi Négy évszakára kellett rajzolni, mosolygó falevelekkel nyert, később pedig elért egy közönségdíjat – meséli Geráné Nyári Gabriella, Sári édesanyja. Pici korában kapott kedvet a rajzoláshoz, amikor kezdetben nem érezte jól magát az oviban, és szívesen ücsörgött az óvó néni mellett. Akármit szívesen megörökít, de leginkább fantáziaképeket vet papírra. Az óvónője, Nemesné Szegedi Erzsébet keresi a lehetőségeket, hogy versenyezhessenek a gyerekei. A mostani pályázatra a katicák közül négyen neveztek be, hármuk – Szélpál Máté, Horváth Anna és Liszli Gábor – munkáját oklevéllel díjazták.

Mindszenti különdíj
Minden várakozást felülmúló mennyiségű, 5440 pályamű érkezett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Álomút című pályázatára, összesen 260-at díjazott a zsűri. Óvodás kategóriában 1100 gyerek küldött be rajzot, közülük Gera Sára másodmagával kapott fődíjat. A zsűri különdíját a Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi Tagintézményének 3. c osztálya vehette át a mozaikként összerakható közös képéért.

Olvasóink írták

  • 3. hóvirag_44 2013. február 15. 21:42
    „A Sári tüneményes, a rajz tényleg szépen kidolgozott, szülei biztosan sokat és türelemmel foglalkoznak vele. Ja, a Boros Utcai Óvoda pedig a város legjobb ovija! Mindenkinek gratulálok és további sikereket!”
  • 2. makovaros 2013. február 15. 10:40
    „Gratulálok”
  • 1. uborka 2013. február 15. 09:34
    „Kizárólag, csak gratulálni tudok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi programkavalkád

Benne járunk a farsangban, a hétvégébe is beleér a Valentin nap, jön Pitti Katalin és az Animal Cannibals, de számos program lesz még. Tovább olvasom