Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Fokozatosan javul a megyei belvízhelyzet

Csongrád megye - Folyamatosan csökkennek az esőzésekkel kapcsolatos bejelentések Csongrád megyében.

 A vízszivattyúzások után szerdán a kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Az eső áztatta, fellazult talajban több nagyméretű, egészséges fa fordult ki gyökerestől a földből.

Tegnap délelőtt 10 órakor Szegedre, a Zsálya utcába riasztották a tűzoltókat. A szegedi egység egy épületre dőlt fánál avatkozott be. A raj a fa törzsét feldarabolta, az épületben anyagi kár nem keletkezett.

Szentesen is megdőlt egy nyárfa, amely a Kurca folyóba borult. A szentesi egységek kishajóval közelítették meg a helyszínt, majd a harminc méter magasságú fatörzset két láncfűrésszel darabolták fel.

Délután három órakor kapott riasztást a szegedi egység, ezúttal Mórahalomra. Egy tanyaépület mellett gyökerestül kifordult egy nyárfa a talajból. A megdőlt fa veszélyeztette a közelben található lakóépületet is. A szegedi egység rövid időn belül a helyszínre érkezett. A gyors beavatkozásának köszönhetően az épület nem rongálódott meg.

A nap utolsó bejelentése délután négy órakor érkezett a műveletirányításra. Szentesen, a Nagynyomás sor egyik tanyáján kellett vízmentesítési munkálatokat végezniük a szentesi tűzoltóknak. A tanya udvarán található akna telt meg vízzel. Az egység szivattyúval távolította el a felgyülemlett esővizet. 

Korábban

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén számos szivattyútelepet üzemeltetnek, hogy le tudják vezetni a nagy mennyiségű csapadékot – tájékoztatott az igazgatóság sajtóosztálya. Békéssámson, Csongrád, Hódmezővásárhely, Mártély, Szentes, Tiszasziget és Újszentiván térségére kell nagyobb erőket összpontosítani. Szentes térségében első fokú belvízvédelmi készültség van érvényben.

Az igazgatóság területén 15 ezer hektár van víz alatt, a legnagyobb belvízi elöntés – több mint 13 ezer hektár – ugyancsak Szentes közelében található. A Szentes és Környéke Vízgazdálkodási Társulat Szentesen és Szegváron első és harmadfokú, a Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulat Gyálaréten, Röszkén, Dócon és Sándorfalván első fokú belvízvédelmi készültség mellett védekezik.

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy kedden a tűzoltók javarészt befejezték a vízmentesítési munkálatokat. Szerdán egy helyen működtek a szivattyúk Szentesen, a Nagynyomás egyik ingatlanjánál. – Ma 2-3 bejelentés érkezett a műveletirányításra. Délelőtt két fa dőlt meg Szegeden, a Zsálya utcában. Ezeket a szegedi egység motoros láncfűrésszel eltávolította, személyi sérülés nem történt – közölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ugatni csak te szoktál!˝

Kis híján tettlegességig fajult a panelrekonstrukcióról szóló mai szocialista sajtótájékoztató… Tovább olvasom