Délmagyar logó

2018. 08. 20. hétfő - István 19°C | 32°C Még több cikk.

Független diákokat toboroznak

Jelentkezésre buzdították a szegedi diákokat: 14 és 21 éves kor között bármilyen oktatási intézményben tanuló fiatal felcsaphat ősztől a Független Diákparlament képviselőjének - ha társai megszavazzák.
Az országosan 125 főből – a diákok mellett szülőkből, öregdiákokból és tanárokból – álló, politikai szervezetektől független diákparlament célja az oktatás jobbá tétele. Ehhez meghallgatják a választott képviselők véleményét, bizottságokat alakítanak egyes problémákkal kapcsolatban, majd javaslatcsomagot dolgoznak ki, amelyet eljuttatnak a döntéshozókhoz. Így alakulhatott eddig például túlterheléssel és tantervvel foglalkozó bizottság, vagy kollégiumi, étkezési és szakképzési bizottság.

– Azt gondolom, hogy az oktatás döntéshozói is rá fognak jönni, hogy érték és megbecsülendő az a munka, amit közösen alkotunk, és egyre jobban figyelembe fogják venni – mondta Tarnay Kristóf Ábel, a Független Diákparlament dél-alföldi képviselője. – Szerintem áttörtük azt a falat, hogy a diákokat bagatellizálják vagy megosztják, és azt, hogy a fiatalokat nem érdeklik még az őket érintő közéleti kérdések sem – folytatta a képviselő, aki nagy eredménynek tartja a megjelenést a médiában. Mint mondja: így legalább többször feltűnik az egyébként mellőzött diákság. A diákparlament a közéleti munka mellett nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségre: így a vidéki tanulókat és a fiúk mellett a lányokat is várják.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi igazgató a bordányi iskolában

A korábbi vezető, a díszpolgári címmel elismert Simon Zoltánné huszonhét évnyi iskolavezetői megbízatása lejárt, novembertől nyugdíjba vonul. Tovább olvasom