Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Galériaavató tárlat Szabó András képeivel

Szeged – Kellemest a hasznossal – gondolhatták a szegedi Rogers-gimnáziumban, amikor úgy döntöttek, az intézmény folyosója ezentúl kiállítási térként is funkcionál. Az Esély Galéria első kiállítójának Szabó András festőművészt, az intézmény tanárát kérték fel.
A Gutenberg utcában, az egykori Gutenberg általános iskola épületében működő Rogers-gimnázium vezetősége úgy döntött, megpróbálja közelebb hozni a képzőművészetet a diákjaihoz. Teszik ezt a lehető legegyszerűbben: az épület első emeleti hosszú folyosójának falain ezentúl festmények, rajzok, rézkarcok lógnak majd, mert mint Angyalné Kovács Anikó igazgatóhelyettes elmondta, lehetőséget szeretnének biztosítani a szegedi és környékbeli művészeknek a bemutatkozásra, az általuk képviselt és közvetített értékek továbbadására „nemcsak diákjainknak, hanem az érdeklődő közönségnek is." A kiállítás házigazdája az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány.

Galériaavató tárlat Szabó András képeivel. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az Esély Galéria elsőre biztosra ment: az iskola művésztanárának, Szabó Andrásnak a képeiből látható december 20-áig egy válogatás. Szabó András legjobb akvarelljeinek, olajfestményeinek, rajzainak és rézkarcainak egy részét lehet megnézni minden nap tíz órától délután négyig – egyébként a másik is látható, szintén egy iskolában és szintén 20-áig: a piaristáknál a Bábel világ sorozatát lehet megtekinteni.

Olvasóink írták

  • 2. palika9 2012. december 04. 06:55
    „Gratulálok! Nagyon szép!”
  • 1. Kathryn 2012. december 03. 22:38
    „Nagyon szép lett a kiállítás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felsőoktatás: túl hosszú már a kétéves háborúskodás

Motorral robog egyik egyetemi épülettől a másikig, laptoppal a hátizsákjában milliárdos projekteket tervez - mostanában válságmenedzsel - az SZTE gazdasági és műszaki főigazgatója. Tovább olvasom