Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Generációs különbségek

Szeged - Fiatal magyar, román és szerb fotóművészek képeiből Generációs különbségek címmel látható kiállítás a Reök-palotában.
A Generációs különbségek címmel nyílt tárlat egyik szervezője, Vörös Csaba, a KépÉsSzöveg Fotográfiai Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: azt szerették volna, ha a fiatalok szemén keresztül figyelheti meg a generációk közti különbségekből adódó problémákat a közönség, ezért harminc év körüli alkotókat kerestek.

Magyarországról a Kádár LeventeKárolyi György szerzőpárost kérték fel. Az alkotók Phasebook.hu című projektjének fő célja, hogy a kortárs fotográfia eszközeivel évről évre szubjektív, mégis átfogó képet adjon a hazai fesztiválok résztvevőiről, a magyar fesztiválkultúráról. Romániából Jan Eugen Vasile munkái érkeztek Szegedre. Az alkotó 1996-ban végzett a Bukaresti Művészeti Egyetem festő szakán. Munkáiban az egyéni szabadság problematikáját boncolgatja. Szegeden négy nagyméretű képet láthat tőle a közönség.

Jan Eugen Vasile (Románia) Dobozban című fotója.
Jan Eugen Vasile (Románia) Dobozban című fotója.

A fiatal szerb fotósgenerációt Marko Risovic és Nemanja Delja képviseli. Marko Risovic szabadúszó fotográfus, a Status magazin fotószerkesztője, a 2009-es év szerb sajtófotóversenyének nyertese, jelenleg a World Press Photo Masterclass for Balkan Photograpers ösztöndíjasa. Tizenkét képet mutat be tablóján. Nemanja Delja 2007-ig volt az Újvidéki Művészeti Egyetem fotószakának hallgatója. Képeit a berlini Robert Bosch Alapítvány galériájában és az újvidéki Art Klinika galériában is kiállították. Fotóinstallációi láthatók voltak a londoni New Cross Gate-ben és a belgrádi Stari Gradban.

A tárlat március 18-áig látható a REÖK-ben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Isten-szakáll – tizenöt méteres papirusz

Monumentális, szakrális díszlettel kerül színre Az ember tragédiája a Szegedi Szabadtéri Játékokon… Tovább olvasom