Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Gépfegyveres rendőrök fogták el a prostihálózat alapítóit Szegedtől Csanytelekig

Gépfegyveres rendőrök fogták el a prostihálózat alapítóit Szegedtől Csanytelekig
Több helyszínen szálltak meg épületeket a Nemzeti Nyomozó Iroda és a készenléti rendőrség munkatársai Szegeden, hétfőn hajnalban. Az Ősz utcából nagyértékű autókat is elszállítottak.
Nizzában és Strasbourgban is volt akció

Két embert előállítottak Nizzában, kettőt pedig őrizetbe vettek Strasbourgban hétfőn annak a francia–magyar rendőrségi akciónak a részeként, amelyet prostituáltak futtatása, bűnszervezet működtetése, valamint bűnszövetkezetben elkövetett pénzmosás gyanúja miatt kezdeményeztek a két ország hatóságai – tájékoztatta az MTI-t a franciaországi Nancy ügyészsége. A 2014 szeptemberben a franciaországi Strasbourgban indított nyomozás során kiderült, hogy mintegy negyven fiatal magyar nő dolgozott prostituáltként utcán és lakásokban mintegy 15, szintén magyar futtató felügyelete mellett. Többségük ugyanahhoz a szegedi családi körhöz tartozott – erősítette meg a francia vádhatóság. A nyomozás során egy, a délnyugat-franciaországi Bordeaux-ban, hasonló típusú bűncselekmények miatt 2014 elején indított eljárás lefolytatása is átkerült a nancyi ügyészség felügyelete alá.

Korábban írtuk:

12 férfit vettek ma reggel őrizetbe Csongrád megyében - többek között Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Csanyteleken - a készenléti rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy mai akció keretében - hangzott el hétfőn kora délután a szegedi járási ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatón. Az akció mintegy 20 helyszínt érintett és több mint 200-an vettek részt benne.
 


Szanka Ferenc ügyész elmondta: francia társhatóságokkal együtt ma reggel egy Csongrád megyei családhoz köthető bűnszervezet szálait derítették fel. A prostitúcióval, pénzmosással foglalkozó társaság után egy éve nyomoznak. Elhangzott, hogy a magyar bűnbanda 2014 óta futtatott franciaországi nagyvárosokban prostituáltakat, legalább 40-et, akiktől elvették a pénzüket. Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője arról beszélt, hogy a rajtaütés során több mint száz millió forintnyi készpénzt, vagyontárgyakat és nagy értékű gépkocsikat foglaltak le.
 
Egy Franciaországban tevékenykedő - prostituáltak kerítésével és futtatásával foglalkozó - magyar bűnszervezet tagjainak felderítésére és elfogására nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében magyar–francia közös nyomozócsoport alakult 2015. áprilisában. Ennek keretében kérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködését. A külföldi hatóság információi szerint a magyar állampolgárokból álló bűnszervezet tagjai 2014 óta Magyarországon toborzott nőket szállítottak Franciaországba, ahol Strasbourg, Nizza, illetve Bordeaux városaiban, bérelt lakásokban és az utcán prostituáltként dolgoztatták őket. A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták napi minimum bevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak. Az áldozatok által megkeresett pénzt elvették, részint felélték, részint vagyonuk gyarapítására - többek között házak és gépjárművek vásárlására - fordították. A nyomozás adatai szerint a szervezet tevékenysége során legalább 40 fiatal nő prostitúciós tevékenységét szervezte és irányította. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai összehangolt akció keretében - a francia hatóságok által kiadott  európai elfogatóparancs alapján - 2016. március 21-én hajnalban 12 férfit fogtak el, ez idáig több, mint 20 helyszínen tartottak házkutatást, amelynek keretében 14 darab nagy értékű luxusautót, nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le több százmillió forint értékben. Az akcióban részt vettek a francia ügyészség és rendőrség munkatársai, továbbá a nyomozócsoport felügyeletét ellátó Csongrád Megyei Főügyészég munkatársai. Az elfogott személyeket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  munkatársai bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásukról a későbbiekben dönt az illetékes bíróság.

Korábban:


Rengeteg budapesti rendőr érkezett Szegedre hétfőn hajnalban, a készenléti rendőrség bevetési egysége valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai több helyszínen is nagyszabású akcióba kezdtek.
 
Gépfegyveres rendőrök csaptak le Szegeden


Az állig felfegyverzett, kommandósnak kinéző rendőrök az egyik móravárosi, Remény utcai valamint egy felsővárosi, Ősz utcai ingatlant szálltak meg. Az Ősz utcából a rendőrök egy nagy értékű Porsche személygépkocsit és két BMW coupét is elszállítottak. Mindkét helyszínen zajlik a házkutatás.

Később újabb helyszíneken láttunk gépfegyveres rendőröket. Az egyik Gyöngytyúk utcai szálláshely előtt is rendőrök álltak és egy Nádas utcai kávézó elé is kivonultak. Ez utóbbi udvarán egy szlovák rendszámú Mustang Gp parkolt.
12 elfogás, több mint 20 házkutatás, 14 luxusautó. Fotó: police.hu - GALÉRIA


Az ORFK az ügyben 13 órakor sajtótájékoztatót tart, amelynek témája: "egy Franciaországban tevékenykedő bűnszervezet felszámolása".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,5 milliárdba kerül a Dög-Tisza kipucolása

2624 aláírást adtak át hétfőn B. Nagy László országgyűlési képviselőnek a Klebelsberg alapítvány tagjai a telep lakóinak a nevében. Tovább olvasom