Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Gyerekkora óta ismerte Irénke nénit

Szatymaz - Döbbenten állnak ismerősei B. László tette előtt. A 40 éves szatymazi férfit gyanúsítják azzal, hogy április 27-én megölt egy 84 esztendős helybéli asszonyt. B. Lászlót pénteken vette őrizetbe a rendőrség.
Nem tudják elhinni B. Lászlóról ismerősei, hogy a szatymazi férfi ölte meg április 27-én este a 84 éves Irénke nénit. Az idős nő holttestére – ahogy megírtuk – másnap délután a menye talált rá a házhoz tartozó fészerben. A boncolás szerint az asszonyt halála előtt bántalmazták – a rendőrség pénteken fogta el B. Lászlót Szatymazon.

– Pólyáskora óta ismerem Lacit, ezt nem gondoltam volna róla! – hitetlenkedett Marika néni. Az asszony az egyik helyi kocsmában takarít, Lacival – elmondása szerint – a gyilkosság időpontja és a férfi pénteki elfogása között eltelt tíz napban többször találkozott. – Semmi különöset nem láttam rajta, mindig a szokott időben, kora reggel jött be a kocsmába. Illedelmesen köszönt, leült a helyére, és megitta a fröccsét – mesélte az asszony. A gyilkosság miatt az egész település stresszben volt, mivel a rendőrök nagyon sok embert – köztük Marika néni fiát – vittek be DNS-vizsgálatra az emberölést követő napokban. – Lacit is bevitték, de csak pénteken kapták el. Több villogó rendőrautó szállta meg Szatymazt, utcákat zártak le – tudtuk meg tőle.

Marika néni gyerekkora óta ismeri B. Lászlót. Nem gondolta volna a férfiról, hogy képes gyilkolni. Fotó: Karnok Csaba
Marika néni gyerekkora óta ismeri B. Lászlót. Nem gondolta volna a férfiról, hogy képes gyilkolni.
Fotó: Karnok Csaba

A szatymaziak többségét az asszonyhoz hasonlóan megdöbbentette a rendőrség rövid közleménye, miszerint a 40 éves B. L.-t gyanúsítják Irénke néni meggyilkolásával. „A Laci volt?" – kérdezik döbbenten egymástól úton-útfélen a helybeliek. Megtudtuk, hogy az idős áldozat és feltételezett gyilkosa nagyon jól ismerte egymást; a férfi az egyik Irénke néni házához közeli házban született, és csak nagymamája halála után költözött el onnan. – Nem tudom, hogy mi miatt emelt kezet Irénkére, talán egy pillanatra elborulhatott az agya – morfondírozott a takarítónő.

A mostanában állandó lakhely nélküli, egyedülálló és alkalmi munkából élő B. Lászlónak a szatymazi Pálfi család adott több ízben munkát; különösen disznóvágásokon vették igénybe a férfi segítségét. A Rózsa utcában élő családnál megtudtuk, hogy a férfivel ők is többször találkoztak a gyilkosság elkövetése óta – Marika nénihez hasonlóan ők sem vettek észre semmi különöset rajta. – Nem hisszük el róla, hogy ő volt. Ha mégis, akkor csalódottak lennénk – közölték.

Olvasóink írták

 • 5. utazó81 2010. május 11. 20:34
  „kötelet érdemel az ilyen.Most komolyan mondjátok.hogy egy disznótoron a haver csak kis könyvvel dolgozhat.”
 • 4. almanlak 2010. május 11. 13:32
  „CID Szerintem is a legfontosabb a, kiskönyv,az azért már valami.Pláne,ha egy aljas gyilkosságról van szó.
  Sajnálom a nénit,részvétem a családnak.”
 • 3. 1angyal 2010. május 10. 16:55
  „Akkor meg be kellett volna záratni , kényszerből . Aki ilyet tesz az nem ép elméjű .”
 • 2. Elvira 2010. május 10. 13:58
  „Segítettek amíg elfogadta.”
 • 1. 1angyal 2010. május 10. 12:15
  „Hol van b. lászló családja ? Miért volt "állandó lakhely nélküli"? Egy 40éves "embernek?" még vélhetően van élő rokona , talán ha segítenek rajta nem teszi meg ezt a kegyetlen mocsoosságot . Nem ember az ilyen és még az állat jelző is sértő , az állatokra nézve .”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letették az új templom alapkövét

Újszegeden, a Szent-Györgyi Albert utca 6–8. szám alatti telken tegnap délután lerakták az új… Tovább olvasom