Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Gyermekek táblánál 30 ezer forint is lehet a bírság

Ruzsa - ˝Kiraktak nemrég az iskolánál egy 30-as sebességkorlátozó táblát az iskolásokra figyelmeztető mellé, és a minap volt traffipax is. Évente egyszer szoktak ott mérni, viszont az új tábla miatt rengetegen belefutottak, nagy a felháborodás. Vajon hány bírságot szabtak ki a rendőrök?˝ – kérdezte e-mailben ruzsai olvasónk.
- Azt a „Gyermekek!" figyelmeztető tábláról mindenesetre érdemes tudni, hogy a KRESZ egy éve érvényes változása szerint már nemcsak figyelmeztet, hanem 30 kilométer per órás sebességkorlátozást is jelent.
Az új kerek sebességkorlátozó tábla tehát csak erősíti a jelentését.
Lakott területen 30 ezer forint lehet a bírsága annak, aki a „Gyermekek!" tábla ellenére nem lassít 30-ra - írtuk, ám olvasónk helyesbített.

1. Figyelmeztető táblát nem ismer a KRESZ, „Gyermekek" veszélyt jelző tábla azt jelzi, hogy a gyermekeknek az úttestre lépésével fokozottan számolni kell.

2. A „Gyermekek" veszélyt jelző tábla önmagában nem jelent sebesség korlátozást.

3. Az 1975/1 KPM-BM együttes rendelet 2013. V. 1.-től érvényes módosítása szerint: 26. § (6)
 
Ha a  „Gyermekek" jelző tábla alatt a  kiegészítő jelzőtábla alkalmazásával távolságot jelöltek meg, akkor az így megjelölt útszakaszon – ha a közúti jelzésekből más nem következik – legfeljebb 30 km/óra sebességgel szabad közlekedni. A kiegészítő jelzőtábla jelezheti, hogy a sebességkorlátozás csak meghatározott időszakra érvényes.

Korábban írtuk:

Egy hete elküldtük kérdéseinket a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának, tegnap átirányítottak a „hatáskörrel és illetékességgel rendelkező" Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálatához. Fülöp Gergelynek, a főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a beérkezett felvételek feldolgozása automatizált folyamat, így a kért adatokat nem áll módjukban megadni. Az elkészült határozatokat a rendőrség a felvételeken szereplő gépjárművek üzemben tartóinak küldi meg.

Fotó: DM
Fotó: DM

Azt a „Gyermekek!" figyelmeztető tábláról mindenesetre érdemes tudni, hogy a KRESZ egy éve érvényes változása szerint már nemcsak figyelmeztet, hanem 30 kilométer per órás sebességkorlátozást is jelent. Az új kerek sebességkorlátozó tábla tehát csak erősíti a jelentését. Lakott területen 30 ezer forint lehet a bírsága annak, aki a „Gyermekek!" tábla ellenére nem lassít 30-ra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Országház a sláger

Eddig több mint 6000-en keresték fel a március 20-án megnyílt Mini Hungary Parkot. Tovább olvasom