Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Gyorsan megjavították a törött makkosházi járdát

Szeged - – Mindig fogom a kislányom kezét, és figyelmeztetem, hogy nézzen a lába elé, amikor erre sétálunk, mégis előfordul, hogy felbukik. Nagyon rossz a járda, vigyázni kell, hova lépünk – panaszolta egy kislányával hazafelé sétáló apuka hétfőn, miközben felsegítette gyermekét.
Nyitott szemmel kellett járni a Hont Ferenc utcán, a Makkosház végállomás felől haladva, a jobb oldali járdán. A járdalap össze volt törve. Sok idős ember lakik a makkosházi lakótelepen, nekik is nehéz volt átkelni a szétroncsolódott szakaszon, főleg, hogy a másik oldalon nincs járda. Könnyen bokájukat törhették volna azok a nők is, akik magas sarkú cipőben próbáltak manőverezni a hánykolódó járdalapokon. Babakocsival még rosszabb volt a helyzet.

Lapunk megkeresésére a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. egy napon belül orvosolta a problémát.

– A Délmagyarország megkeresése után kimentünk a helyszínre, az illetékesek szóltak a kivitelezőnek. Szerencsére 24 óra múlva már meg is történt az aszfaltozás – mondja Szűcs Imre, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. útügyi ügyintézője.

Már nem törik ki a bokájukat a Hont Ferenc utcában sétáló nők. Fotó: Karnok Csaba, Frank Yvette
Már nem törik ki a bokájukat a Hont Ferenc utcában sétáló nők. Fotó: Karnok Csaba

Szűcs Imrétől megtudtuk, hogy eddig nem érkezett hozzájuk bejelentés a Hont Ferenc utcai járda miatt, sem írásban, sem pedig a honlapjukon található hibabejelentőn. Ha tudtak volna a hibáról, már nyáron elvégezték volna a javítást. Nemcsak ezt a hibát javították ki szerdán, hanem például kátyúkat is a Rókusi körúton, valamint szintén egy járdarepedést aszfaltoztak a József Attila sugárúton, a volt temetőnél, amit lapunkban szintén megírtunk.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Junior Prima-díjat kapott Máté Bence

Rajta kívül még öten vehettek át Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában csütörtökön… Tovább olvasom