Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

haHÓ vasárnap! Friss hóhelyzet Csongrádban

A megyében minden út járható, bár előfordulhatnak csúszós, jeges szakaszok. Vigyázzanak az úton lévők!
A szombat reggeli órákban a 47-es számú főúton személygépkocsi csúszott az árokba. Alig húsz perccel később a 45-ös számú főútról is ugyanilyen jelzés érkezett. Előbbi esetnél a hódmezővásárhelyi -, utóbbinál a szentesi hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést. Kora délután Szegeden, az Algyői úton is árokba csúszott egy mikrobusz, ott a szegedi tűzoltók avatkoztak be. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. Nem sokkal délután három óra után a 45. számú főúton két személygépkocsi - egyelőre ismeretlen okból - frontálisan ütközött. A két járműben összesen négyen utaztak. A baleset következtében egy ember életét vesztette, egy személy könnyebben, kettő súlyosan megsérült - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csongrág megye területén 15 centiméter körüli a hóréteg vastagsága, a Magyar Közút NZRt. folyamatosan tisztítja a megye útjait. Csongrád megyében minden út járható, bár előfordulhatnak csúszós, jeges szakaszok.

A helyközi autóbuszok, valamint a vonatok menetrend szerint járnak, jelentős késésekről nem érkezett jelentés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint hétfő hajnalra is akár mínusz 17 fokig süllyedhet a hőmérséklet.

Korábban írtuk:

Makó környékén szállingózik a hó. Országszerte jó a látótávolság, néhány helyen elszórtan párás a levegő. Keleten általában sónedves, hókásás vagy latyakos a főutak burkolata, Szentes és Szeged környékén viszont az intenzív havazás nyomán havasak. Az M5-ös autópálya végig sónedves - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

SZOMBAT

Csongrád megyénkben a péntek déli órákban kezdődő havazás ellenére csak az esti óráktól kezdett kialakulni összefüggő hótakaró. Valamennyi út járható, de csúszós, jeges útszakaszok bárhol előfordulhatnak. A Magyar Közút NZRt. munkagépei már a csütörtökön megkezdték az úhynevezett "alászórást" - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a hóréteg vastagsága megyei átlagban 10 centi, napközben várhatóan 1-2 centiméternyi esik még. A hőmérséklet mínusz 5 Celsius-fok körül alakul, élénk a légmozgás. Az utakat 20 jármű folyamatosan tisztítja.

A behavazott Makkosház 2014. január 25-én. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Csongrád megyében a havazással összefüggésben eddig három műszaki mentésre volt szükség. Pénteken éjszaka Csongrádon, a 451. számú úton, illetve Hódmezővásárhelyen, a 47-en csúszott árokba személygépkocsi, szombat hajnalban pedig utasokat nem szállító autóbusz csúszott fának, szintén Hódmezővásárhely térségében. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Az előrejelzések szerint vasárnap és hétfőn hajnalban mínusz 15, mínusz 18 Celsius-fok köré zuhanhat a hőmérséklet Csongrád megyében. Ennek hatására az utak rendkívül csúszóssá válhatnak, hiszen a síkosság-mentesítés ilyen hidegben nem fejti ki hatását, ezért különösen indokolt a körültekintés a közlekedésben!

Jelenleg járhatatlan útszakasz, elzárt település nincs a megyében, forgalomkorlátozás bevezetésére eddig nem volt szükség. Az áram -, a gáz -, és a vízszolgáltatás a megyében zavartalan - közölte Tátrai János.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szájer József: Töretlen úton mentünk előre

GYED extra megvédve, rezsi megvédve, Brüsszelben hiába fanyalognak. Véget ért a megyeházi rezsifórum. Tovább olvasom