Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Három évig kezelték a zavart férfit

Szeged - Többször volt büntetve az a szegedi férfi, aki évek óta zaklatja a Selyem utca 10. szám alatti ház lakóit.
Mint megírtuk, évek óta megkeseríti a lakóközösség életét egy zavart férfi a szegedi Selyem utcában. A lakók szerint T. Krisztián verekszik, késsel fenyegetőzik, trágárságokat kiabál.

Kérték gondnokság alá helyezését

Korábban megírtuk, érdeklődésünk hatására a kormányhivatal gyámhivatala bírósághoz fordult, és kezdeményezte a férfi cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezését. Ez a gondnokságnak az a fajtája, amikor a gondnokolt nem rendelkezik cselekvőképességgel. Cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá a bíróság azt a nagykorú személyt helyezi, akinek ügyei viteléhez szükséges belátási képessége, pszichés állapota, szellemi fogyatkozása vagy szenvedélybetegsége miatt tartósan vagy időszakonként visszatérően nagymértékben csökkent.

A Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy T. Krisztián ellen két büntetőügyben hozott ítéletet a bíróság. A Szegedi Városi Bíróság 2003. augusztus 27-én bűnösnek mondta ki a férfit garázdaság és rongálás vétségében, ezért pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet szerint a férfi ittasan megrugdosta a Szilléri sugárúton a szeméttárolókat, miközben a járókelőket szidalmazta. Második esetben a Szegedi Járásbíróság tavaly év elején garázdaság és testi sértés miatt egyévi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, és elrendelte pártfogó felügyeletét. Ezt a büntetést azért kapta T. Krisztián, mert a Selyem utca 10/B szám alatti társasház előtt, az utcán szidalmazás közben több alkalommal megpróbálta megütni, megrúgni a sértettet, majd miután a sértett őt a földre lökte, és nyugtatni próbálta, a vádlott újból rátámadt. Korábban egy szóváltás után a nála lévő sörösüvegekkel teli hátizsákot meglódítva fejbe vágta a sértettet. T. Krisztián 2011. szeptember 13-án a Selyem utcai trolibusz-végállomásnál várakozó sértetthez lépett, majd minden előzmény nélkül tenyérrel nagy erővel arcon ütötte. 2010. december 1-jén a Selyem utcai társasház előtt egy autót többször megrúgott, majd öklével a gépkocsi tetejét, üvegeit és csomagtartóját ütögette, miközben összefüggéstelenül kiabált.

T. Krisztián még 2005-ben került különböző bűncselekményekért – köztük szeméremsértésért – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. Azokat a bűnelkövetőket ugyanis, akikről a bíróság megállapítja, hogy elméjük beteg, felmentik, és elrendelik kényszergyógykezelésüket. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2008-ban úgy döntött, három év szakszerű kezelés hatására T. Krisztián elmekóros tüneteket nem mutat, ezért hazaengedték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simonka Zsolt a TOP 3-ban

Vasárnap este 10 óráig lehetett szavazni a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat közönségjelöltjeire. Tovább olvasom