Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Három évtized a ruzsai közoktatásért: elismerték az igazgatónőt

Ruzsa – Ruzsa Községért díjat vehetett át a falunapon az iskola igazgatónője. Ollmann-né Lovászi Ágnes az intézményvezetői munka mellett helyi képviselő, és nagyon büszke a családjára.
Közel három évtizedes, magas színvonalú közoktatási tevékenysége elismeréseként tüntette ki a képviselő-testület Ollmann-né Lovászi Ágnest, a Weöres Sándor Általános Iskola igazgatóját a Ruzsa Községért díjjal a falunapon.

– Nem számítottam rá, nagyon örültem neki, hogy a képviselők így döntöttek. Titokban szavaztak, amikor a gyerekekkel erdei iskolában voltam, különben képviselőként én is részt veszek az üléseken – kommentálta a kitüntetést az intézményvezető. Jólesett neki, hogy a férje segítségét és a családi hátteret is kiemelték a méltatáskor, hiszen nélküle nem tudna mindig mosolygósan dolgozni. Miután a szegedi tanárképző főiskolán megszerezte matematika–testnevelés szakos diplomáját, mindjárt az első munkahelye a ruzsai iskola volt. Négy évre rá igazgatóhelyettes volt, 1993-tól pedig intézményvezető.

Ollmann-né Lovászi Ágnes
Ollmann-né Lovászi Ágnes. Fotó: Karnok Csaba


– Ez elég hosszú idő, de aki most ezen a pályán van, az szereti csinálni – fogalmazott a díjazott. – Nagyon sok jó pillanat adódik a gyerekekkel, kollégákkal, igaz, vannak nehéz időszakok is. Rendezvényeken, az erdei iskolában mindig együtt vagyunk. Csak 160 gyerekünk van, mindegyiket ismerem. Diákjaink háromnegyede hátrányos, negyede halmozottan hátrányos helyzetű, ezért igyekszünk a számukra minden lehetőséget biztosítani. Tavalyig társulásban működtünk a pusztamérgesi iskolával, mindent együtt csináltunk, közösen szerveztünk. A különválás után a létszám miatt most egyszerűbb a dolgom, hiszen egy intézmény maradt, nem kell kétfelé figyelnem. A nyár a majsai úszótáborral telik, és amint pontosabbat tudunk, felkészülünk az állami fenntartásra.

Az igazgatói teendők mellett Ollmann-né Lovászi Ágnes egy osztályban tanít matematikát. Ezenkívül a harmadik ciklusban választották meg települési képviselőnek; jelenleg a pénzügyi és az ügyrendi bizottság tagja. Kicsi, családias testületről van szó, jól együtt tudnak dolgozni, bár mindenki képviseli a maga elképzeléseit, a viták után összeszokottan döntenek. És még a családra is talál időt – fia és a lánya már egyetemista felnőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresztúri megfelezné a városi fenntartású parkolók számát

Tavaly már javasolta ezt a jobbikos képviselő, de nem támogatta ötletét a közgyűlés. Tovább olvasom