Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Három kérdés - aki válaszol: Balaton Krisztina szóvivő

Szeged - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Balaton Krisztinát, a Szegedi Vízmű Zrt. kommunikációs vezetőjét kérdeztük az utak helyreállításáról.
- A Szegedi Vízmű Zrt. az utóbbi 4 hónapban hol és hány kilométer hosszan cserélt vezetékeket Szegeden?
– Ebben az időszakban a Szegedi Vízmű nem végzett vízvezetékcserét, csak kisebb bekötés-cseréken dolgozott, illetve eseti hibákat javított ki. Szennyvízcsatorna cseréjére közel 1 kilométer hosszban került sor a Lomnici, a Bihari, a Rom, valamint a Dankó Pista utcákban.

– Miért nem aszfaltozzák le rögtön a cserék után az utakat?
– Az egyes munkálatok elvégzését követően először az útalapot állítjuk helyre, betonozással. A betonnak megvan a meghatározott kötési ideje, hogy a megfelelő szilárdságot elérje. Időjárástól függően körülbelül egy–másfél hét után húzhatunk rá aszfaltréteget.

– Miért nem lehet gyorsítani a folyamatot?
– Amennyiben nem várnánk meg a betonozást követően a szükséges kötési időt, akkor a javított terület hamar összetöredezne, kátyúsodna, ami újabb problémákat okozna.

Olvasóink írták

 • 3. szatyi 2009. október 22. 21:43
  „Ez egy nagyon jelentős cikk! Hurrá!”
 • 2. macs 2009. október 22. 21:17
  „Kedves Fekete Klára!

  "Miért nem lehet gyorsítani a folyamatot?
  - Amennyiben nem várnánk meg a betonozást követően a szükséges kötési időt, akkor a javított terület hamar összetöredezne, kátyúsodna, ami újabb problémákat okozna."

  Próbálok egy érthető hasonlatot mondani:
  Ha a hajfesték 30 perc alatt "festi" be a hajat, akkor Ön szerint mi fog történi, ha 10 múlva lemossuk? Vagy 3 perc kell a körömlakk száradáshoz, mi történik, ha 1 perc múlva pl. elkezdünk öltözködni, vagy pakolászni?
  Hát a betonnak is van kötési ideje.”
 • 1. Zs 2009. október 22. 14:12
  „"az érdeklődés középpontjába kerültek" - Esetleg fotóval? :)))

  Miért pont az utóbbi 4 hónap? Miért nem 3? Vagy 5?
  Miért nem aszfaltozzák le a teljes utcát az összes abból nyílóval együtt?
  és végül: Miért nem érti meg a "szerző", hogy vannak technológiai idők, amelyek - tekintettel a természettudományok örökérvényűségére - mégiscsak jelen vannak?

  :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a mórahalmi Colosseum

Már dolgoznak az építők Mórahalom négycsillagos szállodájának alapjain: a kör alakú Hotel Colosseum várhatóan jövő decemberre készül el, 2,7 milliárd forintból. Tovább olvasom