Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Három napig mulattak a falubeliek Üllésen

Üllés - Három napon át több mint húsz programmal várták a látogatókat Üllés vásárterén és az általános iskolában. A tizenötödik üllési falunapokon a hatvanéves települést ünnepelték, és díszpolgárt is avattak: Tuczakov Gézáné pedagógus kapta a kitüntető címet.
A múlt hét végén rendezett, három napig tartó üllési falunapokon nemcsak a gyerekek, a felnőttek is tobzódtak a programokban: pénteken többek között kínai hangszeres zenét, nyenyeremuzsikát is hallhattak az érdeklődők. Szombaton Zakar Péter, a megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet az V. Üllési Falunapi Tárlat megnyitóján. Volt önvédelmi bemutató, és operettgála. Este szinte egy zsebkendőnyi hely nem maradt az iskolánál, ahol a Magna Cum Laude adott élő koncertet, majd a Beatrice és Nagy Feró hozta katartikus állapotba az embereket, akik vasárnap délután a Gera fivérek és a Minor együttes muzsikájára mulathattak, majd Bódi Guszti és a Fekete Szemek dalait hallgathatták.

„Próbálj meg lazítani
„Próbálj meg lazítani" – énekelte a Minor együttes Üllésen
Fotó: Karnok Csaba

– A Csongrád Megyei Önkormányzat, az üllési rendezvényház és különböző szponzorok támogatták a falunapokat – mondta Nagy Attila Gyula polgármester. Elárulta: Bódi Guszti jó ismeretséget ápol a falu egyik lakójával, így szerényebbre szabta sztárgázsiját.

Vasárnap délelőtt Üllés díszpolgári címét is átadták. Idén Tuczakov Gézáné Rózsika néni, kapta az emlékérmet, aki negyvenkét évig dolgozott a falu általános iskolájában. – Nagyon meglepett a cím, hiszen csak a munkámat végeztem, de kimondhatatlanul örülök, nagyon felemelő érzés – mondta a kitüntetett, aki Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő édesanyja. Nevéhez fűződik a helyi tanterv kidolgozása. Sok gyermek példaképének tekinti a jószívű asszonyt, akinek még mindig elszorul a szíve, ha szeptemberben ünneplőbe öltözött gyerekeket lát: néhány éve nyugdíjba vonult, de hiányzik neki az iskola.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész a 43-as felújítása

Deszk -A szegedi nagykörúton végeztek a kivitelezők, a 43-as úton még a padkát csinálták tegnap. Az… Tovább olvasom